Huawei Telefonda Gizli Dosya Nasıl Açılır?

Huawei Telefonda Gizli Dosya Nasıl Açılır?
GİRİŞ

Tıpkı masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarda da dosyaları gizleme özelliği vardır.

Huawei telefonda gizli dosya nasıl açılır diye soracak olursak bunun da oldukça kolay bir yöntemi olduğunu söylemek mümkündür.

Diğer tüm telefonlarda olduğu gibi Huawei’de de dosyaları tedbir amaçlı gizlemek mümkündür. Bu dosyalar sadece dosyayı gizleyen kişi tarafından açılabilir. Ancak bazen gizli dosyaları kaybetmek de ortaya sorun çıkartabilir. Gizli dosyaları bulmak için de birkaç adımda işlem yapmak gerekecektir.

2023/02/28/cep-telefonu-2.jpg

Huawei Telefonda Gizli Dosyaları Bulma

Eğer bir görsel ya da dosya indirilmiş ama bulunamıyorsa muhtemelen Huawei PrivateSpace/Kullanıcılar bölümündedir. Eğer dosya bulunamıyorsa bu bölüme bakmak faydalı olacaktır. Ayrıca eğer dosya bulunamıyorsa yakın zamanda silinenler bölümüne de bakmak gerekebilir. 30 gün içerisinde yanlışlıkla silinmiş dosyalar burada beklemektedir.

Her telefonda olduğu gibi Huawei saklama özelliği de vardır. Bu özellik sayesinde dosyalar ya da resimler sadece ilgili kişi tarafından açılıp görülebilir. Cihazda “Albümleri Sakla” özelliğini etkinleştirerek sadece ilgili kişinin göreceği şekilde ayarlamak mümkündür. Bunun için sağ üst köşedeki dört noktaya basmak ve ardından albümleri sakla seçeneğini tıklamak yeterli olacaktır.

Telefonda gizli dosyaları gösterme seçeneğinin aktif olabilmesi için önce “Dosyalar” bölümüne sonra “Ben” bölümüne ardından Ayarlar bölümüne gitmek gerekecektir. Bundan sonra ise Huawei gizli dosyaları göster seçeneği tıklanacaktır. Bu etkinleştirme yapıldıktan sonra gizli olan tüm dosyalar görünecektir. Aynı şekilde yine dosyaları gizlemek, şifrelemek mümkündür.

2023/06/30/telefon-1.jpg

Huawei Telefon Gizlilik Özelliği

Diğer tüm telefonlarda olduğu gibi Huawei telefonlar da gizliliğe son derece önem verilerek tasarlanmıştır. Dosyaların gizlenmesi, şifrelenmesi işlemleri oldukça pratik ve işlevseldir. Kişisel gizliliğe önem veren Huawei markası dosyaların bir iki tıklama ile kolaylıkla gizlenmesine olanak tanımaktadır. Önceden gizlenen dosyaları bulmak için ise yine ayarlar ve gizlilikten gizli dosyaları göster seçeneğinin tıklanması gerekecektir.

Üstün gizlilik performansı sergileyen Huawei telefonlar yine üstün ayarları ve özellikleri ile bu konuda ne denli iddialı olduğunu göstermektedir. Huawei fotoğraf gizleme, dosya gizleme tüm telefonlarında bulunan özelliklerdir. Gizlenen dosya ya da fotoğraf ne boyutta olursa olsun gizli modda güvenli ir şekilde saklanmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER