Hyundai'nin yeni SUV modeli Mufasa'nın detayları ortaya çıktı

Hyundai'nin yeni SUV modeli Mufasa'nın detayları ortaya çıktı
GİRİŞ

Güney Koreli otomobil devi Hyundai’dan rakiplerine taş çıkaracak yeni SUV modeli Mufasa’nın tasarımının detayları ortaya çıktı.

Hyundai’ın sevilen Tucson modeline benzese de tamamen farklı bir yapıda olan Mufasa modeli, diğer SUV modele sahip rakiplerinden birçok yönden sıyrılmayı başarmış görünüyor. Aracın ortaya çıkan detayları ise otomobil dünyasında yankı uyandırdı.

Yeni SUV modelininin tasarım açısından birçok yeni modelinde odluğu gibi yeni SUV modelinde de büyük atılımlara imza atmış görünüyor. Güçlü tasarımı ise dikkat çekiyor.

mufasa-3.jpeg

İX35’İN YERİNİ ALMASI BEKLENİYOR!

Hyundai tarafından kısa birkaç gün içinde Şanghay Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtımı yapılan Mufasa’nın tasarımına ilişkin detayları Weibo üzerinden paylaştı. Tucson gibi sevilen Hyundai modellerini de sollaması beklenen aracın özellikle Hyundai İX35 modelinin yerini alması bekleniyor.

Dikey ön farlar ile agresif hatlara sahip genel tasarımı beklentileri daha ilk bakışta karşılamayı başarıyor. LED stop lambaları ve dijital kokpit ise bir başka önemli detay olarak gösteriliyor. Aracın teknik detaylarında dair henüz net bir bilgi olmasa da bazı güçlü tahminler yapılabiliyor.

mufasa-1.jpeg

18 NİSAN’DA TANITIMI YAPILDI

18 Nisan 2023’te Şanghay Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtımı yapılan Hyundai Mufasa’nın Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı’nın bir belgesinde teknik detayları da sızdırıldı. 158 beygir güç üreten 2.0 litrelik benzinli motorlar geleceği düşünülen aracın hibrit motor seçeneği olması da bekleniyor.

Çin’de üretilecek SUV modeli Hyundai Mufasa'nın diğer SUV’lar ile rekabet etmesi bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER