Instagram’da adım adım grup sohbeti oluşturma rehberi

Instagram’da adım adım grup sohbeti oluşturma rehberi
GİRİŞ

Instagram, 2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünya çapında en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Platforma son gelen özellik sayesinde, aynı anda birden fazla kişiyle sohbet edebilirsiniz.

Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri. Kullanıcılarına birçok özellik sunuyor. Bunlardan biri de grup sohbeti.

Grup sohbeti sayesinde aynı anda birden fazla arkadaşınızla mesajlaşabilirsiniz. Peki, Instagram’da grup sohbeti nasıl yapılır?

GRUP SOHBETİ OLUŞTURMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Grup sohbeti oluşturmak için öncelikle Instagram uygulamasını açın. Sonra sağ üst köşedeki DM simgesine dokunun. Burada yeni bir sohbet başlatmak için sağ üst köşedeki “+” simgesine dokunun. Karşınıza sohbet edebileceğiniz kişilerin listesi çıkacak. Bu listeden 2 veya daha fazla kişiyi seçin. Ya da üst kısımda arama yaparak istediğiniz kişileri bulun. Sonra Sohbet’e dokunun. Böylece grup sohbeti oluşturmuş olacaksınız.

GRUP SOHBETİNE İSİM VERMEK VE YENİ KİŞİ EKLEMEK

Grup sohbetine isterseniz bir isim de verebilirsiniz. Bunu yapmak için grup konuşmasına girin. Sonra üst kısımdaki “Bu gruba ad ver” seçeneğine dokunun. İstediğiniz bir isim yazın ve tamamlayın. Grup sohbetine daha sonra yeni bir kişi eklemek isterseniz, Üyeler’in altındaki Kişi ekle seçeneğine dokunun. Eklemek istediğiniz kişiyi seçin ve tamamlayın. Unutmayın, sohbete yeni bir kişi eklediğinizde, o kişi önceki mesajları görebilir. Ancak kaybolan fotoğraf ve videoları göremez.

GRUP SOHBETİNDE YÖNETİCİ OLMAK

Bir grup sohbeti başlattığınızda, otomatik olarak yönetici olursunuz. Yönetici olarak, sohbetinize yeni kişi ekleme, var olan kişiyi çıkarma ve başka bir kişiyi yönetici yapma gibi yetkilere sahip olursunuz. Grup sohbetleri için 32 kişi sınırı var. Ancak bu sınırın yakında artırılması bekleniyor. Çünkü WhatsApp gibi uygulamalarda gruplara daha fazla kişi eklenebiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER