Instagram’da DM'den fotoğraf göndererek taciz etmek zorlaşacak!

Instagram’da DM'den fotoğraf göndererek taciz etmek zorlaşacak!
GİRİŞ

Instagram kadın kullanıcıların DM üzerinden tacize uğramasını engellemeye yardımcı olacak bir güncellemeye hazırlanıyor. İngiliz basınında yer alan habere göre Instagram kullanıcıların takip etmediği kişilerden +18 fotoğraf almasını engellenecek.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, kadın kullanıcıların DM üzerinden tacizkar mesajlar almasını engellemeye hazırlanıyor. Uygulama, kullanıcıların kendilerini takip etmeyen kişilere gönderebileceği metin bazlı özel mesaj isteklerini sınırlayan bir özelliği test etmeye başladı.

Instagram’ın bağlı olduğu Meta şirketi tarafından yayınlanan blog gönderisinde kullanıcı mesaj isteğini kabul ederse, istekte bulunan kişi fotoğraf, video ve daha fazla metin mesajı gönderebilecek. Bu işlemlerden önce talepte bulunan kişinin davet gönderip karşıdaki kişiden onay alması gerekecek.

telefon-1.jpg

INSTAGRAM’DA DM’DEN +18 GÖNDERİLER ENGELLENECEK

Ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram en popüler sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Instagram’ın mevcut kurallarına göre kullanıcılar sınırsız DM isteği gönderebilir ve bunlar içinde metin ya da görsel bulunabilir. Yapılan araştırmalar, internet trollerinin kadın kullanıcılara uygunsuz ve tacize varan görüntüler gönderdiğini ortaya çıkardı.

telefon-2.jpg

GENÇLER İÇİN EBEVEYN KONTROLÜ ARTIRILACAK

Trollerin özellikle kadın kullanıcılara +18 içerikli fotoğraflar gönderdiği tespit edilince bu özellik gündeme geldi. Meta’nın konuyla ilgili açıklamasında “Bu geliştirme, insanların artık takip etmedikleri kişilerden uygunsuz görsel ve video olmalarını engellemiş olacak” denildi.

Bu özelliğin denenmesi tüm Instagram kullanıcıları için yapılsa da Meta Instagram ve Facebook Messenger’da ebeveyn kontrolü artırılacak. Meta’nın söz konusu blog gönderisinde bu koruma özellikleri hakkında “Konu gençlere geldiğinde özellikle dikkat ediyoruz” ifadeleri dikkat çekti.

KAYNAK: UŞAK HABER