iPhone gizli albüm özelliği nedir, nasıl yapılır?

iPhone gizli albüm özelliği nedir, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Son dönemlerde fahiş fiyat artışları ile gündeme gelen Apple, iPhone ürünlerinde tüketicilerin erişimlerine açılmış olan gizli albüm özelliğinin detaylarını sıraladı.

Piyasaya giriş yaptığı günden bu yana akıllı cihazlarının tasarımları ve özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple, ülkemizde de milyonlarca tüketici tarafından yakından takip ediliyor. Günümüz dijital çağında akıllı telefon kullanıcıları için büyük önem arz eden gizlilik protokolleri sayesinde yüksek fiyatlarına rağmen tercih edilmeye devam edilen iPhone cihazlar, son dönemlerde fahiş fiyat artışları ile dikkat çekiyor.

Kur farkı ve ülkemizde uygulanan vergiler sebebi ile cep yakacak seviyeye ulaşan iPhone fiyatları tüketicilerin tepkileri ile karşılaşırken Apple’dan iPhone cihazlarda erişime açılmış olan yeni bir özellik ile ilgili açıklama geldi. Gizliliğe önem veren kullanıcılarının artık fotoğraflarını da ikinci şahısların erişimine kapatabileceklerini ifade eden Apple, yeni özelliğe ilişkin detayları paylaştı.

iphone-1.jpg

IPHONE GİZLİ ALBÜM ÖZELLİĞİ

iPhone sahipleri için aktif edilmiş olan gizli albüm özelliği sayesinde artık fotoğraf ve videolar ikinci kişilerin erişimine kapatılacak. Söz konusu gizli albümün varlığından yalnızca kullanıcı haberdar olacak. iPhone’un iOS 14 sürümünden itibaren kullanılabilen bu özelliğin aktif edilebilmesi için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde:

  • Ayarlar- Fotoğraflar- Gizli Albüm seçeneğini aktif hale getirin.
  • Gizlemek istediğiniz fotoğraf veya videoya gidin ve ilgili medyanın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya dokunarak, “Daha fazla” butonunu açın.
  • Gizleme işlemi için onay verin.
  • Eğer birden fazla medyayı gizlemek istiyorsanız hepsini birden seçin ve “Gizle” seçeneğine dokunun.

Gizli albümü görüntülemek istemeniz durumunda sırası ile Fotoğraflar- Albümler sekmelerine gidin ve en alt kısımda yer alan “Diğer” sekmesini aktif hale getirerek “Gizli” butonuna dokunun.

iphone-2.jpg

IPHONE’DA GİZLİ ALBÜM ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

iPhone’un gizli albüm özelliğini aktif hale getirip medyalarınızı ilgili albüme aktardıktan sonra gizlenen fotoğrafları ve videoları ana albümde görüntüleyemezsiniz. Gizli albüm kullanımından vazgeçmek için ise sırası ile Ayarlar- Fotoğraflar- Gizli Albüm sekmelerini takip etmeli ve ardından da son ekranda açılan “Gizli Albümü kapat” seçeneğine dokunmalısınız.

KAYNAK: UŞAK HABER