iPhone Wi-Fi Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone Wi-Fi Ayarları Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

En çok tercih edilen telefon markalarından olan iPhone’da pek çok ayar söz konusudur. Özellikle internete bağlanmak isteyenler iPhone wi-fi ayarları nasıl yapılır şeklinde internet üzerinde aramalar yapmaktadır.

iPhone’dan internete bağlanmak için ayarların doğru bir şekilde yapılması önemlidir. Bunun için ise bazı adımları izlemek gerekir. Bu adımlar doğru bir şekilde takip edilirse wi-fi ayarlarında herhangi bir sorun çıkmayacak ve kişi rahatlıkla her yerde internete bağlanabilecektir.

iphone-wi-fi-ayarlari-nasil-yapilir-2.jpg

Adım Adım iPhone Wi-Fi Ayarları

Kablosuz ağ bağlantısını sağlayabilmek için Wi-Fi ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekir. iOS işletim tabanlı tüm cihazlarda wi-fi ayarları aslında aynı şekilde yapılmaktadır. Önemli olan hiçbir detayı kaçırmamaktır. Wi-fi ayarları genel olarak telefonun ayarlar kısmındaki yönergeler doğrultusunda yapılabilmektedir. Bunları tek tek ele almak gerekirse öncelikle “Ayarlar” kısmına girilmeli ve sonrasında Wi-fi seçilmelidir.

Wi-fi kısmı seçildiği takdirde cihaz hemen bir ön araştırma yapacak ve uygun sinyalin olup olmadığını algılayacaktır. Wi-fi ağ tarama işlemi bittiğinde cihaz erişilebilir tüm ağları listeleyecektir. Eğer şifresiz bir ağ ise anahtar logosu olmayacaktır. Bu da şifre girmeden ağa bağlanabilirsiniz anlamına gelmektedir. Eğer şifreli bir ağa bağlanılacak ise şifrenin girilmesi gerekecektir. Zaten ağ tıklandığı anda sizden bir şifre isteyecektir. Şifreyi girdiğinizde ağa da bağlanmanız mümkün olacaktır.

iphone-wi-fi-ayarlari-nasil-yapilir-3.jpg

Şifreli (Parlolalı) Wi-Fi Nasıl Bağlanılır?

Eğer bir şifreli ağa bağlanmak isteniyorsa mutlaka şifrenin öğrenilmesi gerekir. Eğer şifre girilmez ise bu ağa bağlanmak imkânsız olacaktır. Eğer şifre unutulmuş ise modemin bağlı olduğu bilgisayardan şifre hatırlatma işlemleri yapılabilir. Bu sayede yeni şifre alınabilir ve telefonun ağ kısmı açılarak modeme bağlanma gerçekleştirilebilir. Her modemin bir ağ şifresi vardır. Bu şifre kullanıcı tarafından belirlenmektedir. Eğer zor bir şifre var ise şifre değiştirme işlemlerinden daha akılda kalıcı bir wifi şifresi alınabilir.

Eğer gizli bir bağlantı var ise ve bu gizli bağlantı bulunarak internete bağlanacaksa bunun için “Ayarlar”dan Wi-Fi kısmına girmek ve “Diğer” seçeneğine dokunduktan sonra ağın ismini yazmak gerecektir. Ağın ismi doğru bir şekilde yazıldığı takdirde Wi-Fi’ya bağlanmak da mümkün olacaktır.