iPhone'da Konum Geçmişi Nasıl Temizlenir?

iPhone'da Konum Geçmişi Nasıl Temizlenir?
GİRİŞ

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle beraber üstün özelliklere sahip akıllı telefonlar piyasaya çıkmaya başladı.

Telefonlarda yer alan navigasyon özellikleri de oldukça gelişti. Konum geçmişini telefonlarından silmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. iPhone'da konum çeçmişi nasıl temizlenir?

Gün içerisinde birçok kişi telefonlarında konum hizmetlerini kullanıyor. Genel olarak cep telefonları konumlarınızı otomatik olarak kayıt altına alıyor. iPhone konum ve navigasyon özellikleri, çoğu zaman kullanıcılara fayda sağlıyor. Bu cihazlar bulunduğunuz tüm yerlerin kaydını tutuyor. Bir yeri seyahat ettiğiniz zaman iPhone, bu bilgileri gizli bir listede barındırıyor.

Apple, yapmış olduğu açıklamada konum verilerinin kişiye özel hizmetleri daha iyi optimize etmek için kullanıldığını söylüyor. Marka bu verilerin şifrelendiğini ve başka kişilerle paylaşılmadığını belirtiyor.

2023/07/04/iphone-1.jpg

İphone Konum Geçmişi Temizleme

iPhone'ların konum geçmişini kapatmak istiyorsanız şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • Ayarlar bölümüne girin.
  • Gizlilik sekmesine dokunun.
  • Konum Servisleri alanına girin.
  • En aşağıya gelin.
  • Sistem Servisleri bölümüne girin.
  • Önemli Konumlar sekmesine girin.

Bu adımları yaptığınız konum geçmişiniz ekrana gelecektir. Şehirlerin her birine dokunarak harita üzerindeki konumlarını ve şehirleri ziyaret ettiğiniz saati de göreceksiniz. Bu bölüm üzerinden 'Tarihçeyi sil veya Geçmişi temizle' butonuna dokunarak, listeyi dilediğiniz zaman temizleyebilirsiniz. Eğer konum kaydını tamamen kapatmak isterseniz ‘Önemli Konumlar’ hizmetini kapatabilirsiniz.

2023/07/04/iphone-2.jpg

Mac'te iPhone Haritalarındaki Konumlar Nasıl Silinir?

iPhone Haritalar üzerinde konumlarını silmek için Mac Haritalar uygulamasından yararlanabilirsiniz. iCloud hesabında oturum açmanız açarak bu işleme başlayabilirsiniz. Giriş gerçekleştirdikten sonra, silme işlemi iPhone Haritalar üzerinde senkronize edilecektir.

iPhone ve Mac'in Haritalar uygulaması, aynı özelliklerle kullanıcılara sunulur. Mac üzerinden konum geçmişini silmek için;

  • Mac üzerinden Haritalar için arama yapın. Uygulamayı gördüğünüzde, üzerine tıklayın ve Haritalar Mac'i başlatın.
  • Profil Bilgilerine giriş yapın. iCloud üzerinde oturum açın. iPhone Haritalar uygulamanızda kullandığınız hesaba giriş yapın.
  • ‘Son İşlemler’ bölümüne gelin. Haritalar uygulamanızdan kaydedilen ve işaretlenen konumları göreceksiniz. Burada temizleme bölümüne gelerek geçmişi silebilirsiniz.
  • Apple haritalar uygulaması birçok alanda kullanıcılara destek verse de bazı zamanlarda temizlenmek istenebilir. Telefonlarınızda konum geçmişini temizlemek isterseniz yazımızdaki adımları uygulayabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER