Kullanılmayan cep telefonları için yeni karar: O tarihte kapatılacaklar

Kullanılmayan cep telefonları için yeni karar: O tarihte kapatılacaklar
GİRİŞ

Geçtiğimiz aylarda yapılmış olan bir açıklamada 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının yetkili kurum tarafından kullanıma kapatılacağı duyurulmuştu. Söz konusu yeni uygulama için tarih netleşti.

Kişisel verilerin korunması amacı ile birçok önemli kararı uygulamaya alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cihazların kullanıma kapatılacağını bildirmişti. Yedekte telefonları olan birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratan bu açıklamanın ardından yeni uygulamanın ne zaman hayata geçirileceği merak konusu oldu.

Mobil cihaz kodu olarak bilinen IMEI numaralarının kopyalanmasının önüne geçilebilmesi amacı ile alınan BTK kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan yetkili isim, uygulamanın hayata geçirileceği tarihi paylaştı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan yeni karara ilişkin ayrıntılar da tek tek açıklandı.

2023/02/28/cep-telefonu-1.jpg

TARİH BELLİ OLDU!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınmış olan karar doğrultusunda 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cihazlar kullanıma kapatılacak. Söz konusu uygulama 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile geçerli olacak.

2023/04/04/mobil-telefon-cep-telefonu.jpg

“ESKİ TELEFONLAR İÇİN TEKLİF VERİYORUZ!”

Yapılan bir araştırmadan elde edilen sonuçlara göre tüketicilerin yüzde 28’i eski telefonlarını yedekte tutuyor. Bu orana bağlı olarak tüketicilerin yeni karar neticesinde mağduriyet yaşayabileceklerini belirten Easycep Üst Yöneticisi Mehmet Akif Özdemir, yedekte tutulan eski telefonlar için anında teklif verdiklerini, kuryeyi ilgili tüketicinin kapısına kadar gönderdiklerini ifade etti.

Cihaz teslim edildiği an satıcıya ödemenin yapıldığını ifade eden Özdemir, bu sene yenilenmiş olan telefonlara yönelik ilgilinin arttığını belirtti. Yenilenmiş cep telefonlarının peşin fiyatına 12 ay taksit ve 12 ay garanti karşılığında satın alınabildiğini ifade eden Özdemir, tüketicinin 2 hafta içerisinde satın almış olduğu yenilenmiş cep telefonunu iade etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER