LOL’de FPS artık sorun değil! Bu ayarları yapmanız yetiyor

LOL’de FPS artık sorun değil! Bu ayarları yapmanız yetiyor
GİRİŞ

League of Legends, Türkiye'de ve dünyada çok sevilen bir MOBA oyunudur. Ama düşük FPS bu oyunu oynamayı çok zorlaştırıyor. Peki LoL'de FPS nasıl artırılır?

League of Legends, Türkiye’de çok popüler bir oyun. FPS değerleri yüksek olmadan bu oyunda başarılı olmak zor. Bu yüzden LoL FPS artırma yöntemlerini sizin için araştırdık.

OYUN AYARLARINIZI OPTİMİZE EDİN

FPS artırmanın en kolay yolu oyun ayarlarınızı düzenlemek. Doğru ayarlar FPS için çok önemli. Grafik ayarlarınızı minimuma indirseniz bile bazı ayarlar FPS’inizi düşürebilir.

Maksimum FPS değeriniz istediğinizden 5-10 FPS azsa, LoL’ün VIDEO sekmesindeki ayarları biraz düşürmeniz yeterli. Oyun 20 FPS’in altına düşüyorsa, ayarları en düşüğe indirmeniz gerekir.

Grafik ayarlarını düşürürken Anti Aliasing ve V-Sync özelliklerini kapatmayı unutmayın. FPS’inizi yükseltmek için oyunun çözünürlüğünü de değiştirebilirsiniz. Ayrıca oyunu Tam Ekran modunda oynamanız daha iyi olur. Bu adımları uyguladıktan sonra FPS’inizde bir artış göreceksiniz.

EKRAN KARTI SÜRÜCÜNÜZÜ GÜNCELLEYİN

Ekran kartı sürücünüzün güncel olması FPS için çok önemli. Eski ve güncellenmemiş sürücüler ekran kartınızın oyunla uyumlu çalışmasını engeller. Bu da FPS’inizi düşürür ve oyun zevkinizi azaltır.

Bunu önlemek için ekran kartı sürücünüzü güncel tutmanız gerekir. Bunun için önce ekran kartınızın marka ve modelini öğrenmeniz lazım. Bunu yapmak için Windows + R tuşlarına basın ve dxdiag yazın. Sonra Ekran sekmesine gidin ve ekran kartınızın bilgilerini not edin.

Sonra Google veya başka bir arama motorunda ekran kartınızın marka ve modelini yazın ve resmi sitelerden güncel sürücüleri indirin. Sürücüleri kurarken temiz kurulum yapın ve eski belgeleri silin. Bu işlemi tamamladıktan sonra ekran kartınızın sürücüsü güncellenmiş olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER