Mercedes Benz Station Wagon E- Serisi Estate tanıtıldı: 100 km'ye 7,8 saniyede ulaşacak!

Mercedes Benz Station Wagon E- Serisi Estate tanıtıldı: 100 km'ye 7,8 saniyede ulaşacak!
GİRİŞ

Mercedes Benz, 2024 E- Serisi Estate’i tanıttı. Ultra lüks station wagon otomobil, güçlü motoru ve eşsiz tasarımı ile ilgi odağı oldu. İşte Mercedes’in yeni aracına dair detaylar…

Station wagon otomobil modelleri son dönemlerde dünya genelinde büyük bir ilgi ile karşılaşmaya devam ediyor. Her ne kadar Türkiye pazarında çok tercih edilmese de diğer pazarlarda tüketiciler tarafından yakından takip edilen bu otomobiller, son dönemlerde araç üreticisi firmaların ürün yelpazelerinde de sık sık boy göstermeye başladı. Son olarak Mercedes Benz tarafından tanıtılan yeni station wagon otomobil, pazara damga vurdu.

Daha önce de birçok station wagon model araç üreten ve özellikle Kartal ve Toros modelleri ile sektöre damga vurmayı başaran Mercedes Benz, bu kez ultra lüks yeni modeli ile tüketicilerin karşısına çıktı. Bir etkinlik kapsamında yeni station wagon otomobilini tanıtan firma, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

mercedes-benz-e-serisi-estate-1.jpeg

E- SERİSİ ESTATE İLGİ ODAĞI OLDU!

Firmanın E- Serisi’ne benzerliği ile dikkat çeken 2024 model E- Serisi Estate, tanıtıldığı an itibari ile yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Aracın ön kısmında yer alan LED farlar ve kavisli bir görünüme sahip olan tampon, Estate’in öne çıkan tasarım özellikleri arasında yer aldı. Aracın bagaj kapağında boydan boya aydınlatmaya yer veren Mercedes Benz, ayrıca çift egzoz çıkışı ile de dikkat çekti.

2024 model Estate’te 3 adet ekran yer alacak. Tamamen dijital olan gösterge ekranı, orta konsol ile ön yolcu koltuğun önündeki iki adet bilgi- eğlence ekranından bağımsız bir panelde konumlanacak. Ayrıca araçta selfie kamera bulunacak. Bu kamera, TikTok ve Zoom gibi uygulamalar ile entegre edilebilecek.

mercedes-benz-e-serisi-estate-2.jpeg

TEKNİK ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ!

E300e, E220d ve E200 isimli üç farklı motor seçeneği ile satışa çıkarılacak olan Estate’in benzinli versiyonunda turbo şarjlı 2.0 litrelik motor bulunacak. Bu motor, 204 beygirlik güce ve 320 Nm’lik torka sahip olacak. Aracın fişli hibrit versiyonunda ise 23 beygir güce ve 205 Nm torka sahip olan bir motor bulunacak. Araç, 0’dan 100’e 7,8 saniyede ulaşabilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER