Microsoft Excel’de yüzde nasıl hesaplanır?

Microsoft Excel’de yüzde nasıl hesaplanır?
GİRİŞ

Microsoft Excel birçok kişinin sıklıkla kullandığı bilgisayar programları arasında yer alır. Microsoft Excel’de yüzde hesaplama yöntemini ve detayları…

Microsoft’un en popüler tablolama programı olan Excel birçok kişi tarafından kullanılıyor. Günlük yaşamda, iş ve eğitim dünyasında tercih edilen bu programda birçok formül bulunur. Karmaşık problemleri basit bir şekilde çözmek ve tabloya geçirmek için en etkili programdır. Microsoft Excel’de en sık ihtiyaç duyulan konulardan biri yüzde hesaplamadır.

Excel’de yüzde hesaplama işlemi sanıldığı kadar zor değildir. Tablolama işleminin temelinde yatan detaylardan biri Microsoft Excel’de yüzde hesaplamadır. Kâr ve zarar, faiz oranları, istatistikler, iskontolar ve vergi hesaplaması gibi konularda yüzde hesaplaması yapmak gerekir.

excel-1.jpg

EXCEL’DE İKİ SAYININ YÜZDESİNİ ALMA

Microsoft Excel’de yüzde hesaplamak için öncelikle aynı hücre içinde iki sayının yüzdesi alınabilir. Herhangi bir boş hücreye yüzdesini almak istediğiniz A ve B sayılarını A/B şeklinde yazıp RETURN tuşuna basın. Karşınıza çıkan virgüllü sayının yüzde ifadesini bulmak için sayının bulunduğu hücreye tıklayıp “Giriş” sekmesindeki “%” simgesine tıklayın. Böylelikle karşınıza A ve B sayılarının yüzde hesabı çıkacaktır.

office.jpg

EXCEL FARKLI HÜCRELERDE YÜZDE ALMA

Microsoft Excel’de en çok karşılaşılan sorunlar arasında farklı hücrelerde bulunan iki sayının yüzdelik ifadeleri bulunur. Örneğin A2 hücresine bir sayı girdiniz, ardından bu sayının yüzde oranını hesaplamak istediğiniz sayıyı B2 hücresine yazdınız. Bu iki sayının yüzde ifadesini bulmak için başka bir Excel hücresine (A2/B2)*100 ifadesini yazmanız yeterli olacaktır.

Özellikle eğitim ve iş dünyasında sık sık kullanılan Microsoft Excel’de yüzde hesaplama işlemleri bu şekilde yapılabilir. Öğrenciler veya çalışanlar iki sayının yüzde hesabını almak istediğinde Excel tablosunda bu kısa yolları kullanabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER