Mini Cooper 2024'te herkesi şaşkına çevirecek! Tasarımıyla dikkat çeken Mini Cooper artık elektrikli olacak!

Mini Cooper 2024'te herkesi şaşkına çevirecek! Tasarımıyla dikkat çeken Mini Cooper artık elektrikli olacak!
GİRİŞ

Otomobil dünyasının ikonik araçlarından Mini Cooper, 2024 yılına bomba gibi geliyor! Daha elektrikli ve çok daha keskin tasarımıyla dikkat çekti. İşte yeni Mini Cooper modeli…

Mini Cooper 2024'te herkesi şaşkına çevirecek! Tasarımıyla dikkat çeken Mini Cooper artık elektrikli olacak! - Otomobil devlerinden 2024 yılı için yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz dönemde pandemi süreciyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan pek çok marka, 2023 yılında yeniden vites artırdı.

Alman otomobil devi BMW çatısı altında faaliyetlerine devam eden Mini, 2024 yılı için yeni nesil Cooper ile otomobil dünyasında yeniden çok konuşula markalardan biri olmayı başardı. Daha çevreci bir modelle gelmeye hazırlanan Mini Cooper’ın tasarımı da dikkat çekiyor.

mini-cooper-1.jpeg

HEM ELEKTRİKLİ HEM BENZİNLİ VERSİYONU OLACAK!

2024 yılında yeni modelle sektöre damgasını vurmayı hedefleyen Mini Cooper, otomobil dünyasının en ikonik araçlarını tasarlamaya devam ediyor. Nispeten sade bir tasarım dilini seçen Mini, 2024 model Cooper modelinin hem elektrikli hem benzinli versiyonları olacağını aktardı.

Henüz kesinleşmemiş olsa da 2024’te Mini Cooper’ı elektrikli ve içten yanmalı versiyonları ile satın almak mümkün olacak. Elektrikli versiyonunda 180 beygir güç sunacak tek elektrikli motoru kullanılacağı tahmin ediliyor. Söz konusu motorun ayrıca 400 km menzil sunan 40 kW’lık bataryaya da sahip olabileceği düşünülüyor. SE versiyonun ise 500 km menzil sunacak bir bataryaya sahip olacağı iddialar arasında yerini aldı.

mini-cooper-2.jpeg

YENİ TASARIM DETAYLARI PAYLAŞILDI!

Yeni tasarımda özellikle mevcut modellerde ilk dikkat çeken motor havalandırma boşluğunun kaldırıldığı görülüyor. Öte yandan far tasarımı genel anlamda korunmuş olsa da daha dairesel yapıda ve yatay çizgiler ile güçlendirilmiştir. Teknik ve tasarım detaylarıyla 2024 Mini Cooper beklentileri birçok açıdan karşılayacak!

KAYNAK: UŞAK HABER