Öğrencilere hediye 10 GB internet 4 gün sonra başlıyor: Açıklama yapıldı!

Öğrencilere hediye 10 GB internet 4 gün sonra başlıyor: Açıklama yapıldı!
GİRİŞ

Üniversite öğrencilerin merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve hediye internet için açıklama dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Açıklama sonrası ayrıntılar da ortaya çıktı.

Genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gençlere birkaç vaatte bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın (Bakanlar Kurulu) ardından yaptığı açıklamada bu vaatlere değindi. Özellikle bir süredir gençlerin beklediği hediye internet ve vergisiz cep telefonu satışına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, detayları kamuoyu ile paylaştı.

Gençlere verilecek destekleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirdiği ulusa seslenişti önce vergisiz olarak sağlanacak olan cep telefonu ve bilgisayar, hemen ardından ise aylık olarak sağlanacak 10 GB internetten bahsetti. Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından gençlere sağlanacak bu ayrıcalıkların detayları da ortaya çıkmaya başladı.

ÖNCE İNTERNET, SONRA VERGİSİZ CEP TELEFONU GELİYOR

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem v vergisiz cep telefonu hem de hediye internet için müjdeyi verdi. Cep telefonu için, “Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz” diyen Erdoğan; hediye internet için ise, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerle sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabyte (GB) kadar internet tanımlanacağının müjdesini verdi. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında konuya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

YETKİNİN MALİYE BAKANLIĞI’NA VERİLMESİ BEKLENİYOR

TRT Haber’in aktardığına göre; üniversite öğrencilerine bir hatla sınırlı olmak üzere 10 gigabyte interneti 12 ay yani 1 yıl boyunca her ay tanımlayacak olan ilgili bakanlık, giderlerin tamamını üstlenecek. Öğrenciler bu haklarını ekim ayı itibariyle 3 mobil şebeke operatörlerinden biri üzerinden kullanabilecek. Yani 4 gün sonra ilk kez hediye internet tanımlaması gerçekleşecek. Şimdilik master, yüksek lisans ve açık öğretim öğrencilerini kapsamayan hediye internet ve vergisiz cep telefonu düzenlemesine ilişkin yasal çerçeveyi Hazine ve Maliye Bakanlığı belirleyecek. Düzenlemenin resmi olarak önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER