Outlook şifre değiştirme adımları: Outlook parolası nasıl değiştirilir?

Outlook şifre değiştirme adımları: Outlook parolası nasıl değiştirilir?
GİRİŞ

Popüler e- posta uygulamalarından olan Outlook’ta şifre değiştirme adımları sık sık sorgulanıyor. İşte Outlook şifre değişimi işlemlerine ilişkin bilinmesi gerekenler…

Günümüzde sıklık ile tercih edilen popüler e- posta uygulamalarından olan Outlook, özellikle kullanım alanı açısından büyük önem taşıyan uygulamalar arasında gösterilir. Microsoft merkezli bir bilgi yöneticisi olarak tanımlanan e- posta uygulaması, birçok işlemin aynı ekran üzerinden yürütülmesini sağlar.

Mail yönetiminde kullanılan Office ailesinin üyelerinden olan Outlook, özellikle kurumsal firmalar tarafından tercih edilir. Kullanıcılarının takvimlerini yöneten ve ilgili takvimlerin farklı bir kullanıcı ile de paylaşılmasını sağlayan uygulama, hemen hemen her sene farklı özellikler ile gündeme gelir. İş yerlerinde yönetilen çeşitli organizasyon süreçleri bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan Outlook, rahat kullanımı ile de kullanıcılarına büyük avantajlar sağlar.

Kendini sürekli olarak yenileyen ve geliştiren Outlook, sıklık ile şifre işlemleri ile de gündeme gelir. Şifrelerini unutan Outlook kullanıcıları, şifre yenileme adımlarını sık sık araştırır. Peki Outlook şifresi nasıl değiştirilir? İşte ayrıntılar…

outlook-sifresi-nasil-degistirilir-3.jpg

ŞİFRELERİNİZ AYNI!

Outlook yönetimi tarafından yapılan açıklamada Microsoft hesabı şifresi ile Outlook e- posta şifresinin aynı olduğu bilgisine yer verilmiştir. Bu kapsamda e- posta şifrelerini unutmuş olan kullanıcıların panik yapmadan önce Microsoft şifrelerini kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden yönetim, şifrenin hatırlanamaması durumunda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

outlook-sifresi-nasil-degistirilir-2.jpg

OUTLOOK E- POSTA ŞİFRESİ NASIL YENİLENİR?

Outlook şifresinin değiştirilmesi Microsoft hesabı şifresinin de değiştirilmesi anlamını taşır. Şifre değiştirmede izlenilmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

  • “Microsoft Hesabı Güvenliği” seçeneğine tıklayın ve ardından da açılan ekranda yer alan “Parola Güvenliği” seçeneğini açın.
  • Güvenlik kodu ile kimliğinizi doğrulamanız istenir ise ekranda yer alan “e-posta” veya “telefon” seçeneklerinden birine tıklayın.
  • Tercihinizi belirledikten sonra “Kodu gönder” seçeneğine tıklayın ve e- posta adresinize veya telefonunuza gelen kodu ilgili alana yazarak “Gönder” seçeneğine tıklayın.
  • Yeni parolanızı girin ve “Kaydet” seçeneğine tıklayın.

Tüm işlemlere rağmen şifrenizi yenileyip hesabınızı geri alamıyorsanız ekranda yer alan “Yardım” sekmesine tıklayın ve sorununuzu Outlook ekibine aktarın.

KAYNAK: UŞAK HABER