Paint'e yapay zeka desteği geliyor: Yazdığınız her şey resme dönüşecek!

Paint'e yapay zeka desteği geliyor: Yazdığınız her şey resme dönüşecek!
GİRİŞ

Windows’un kendi çizim uygulaması olan Paint, geçmişten günümüze büyük bir değişim yaşadı. Yapay zeka gelişimi sonrasında yeni bir destek daha geliyor. Paint’e yapay zeka desteği…

Microsoft Windows’un çizim – resim uygulaması olan Paint, Windows işletim sisteminin en eski uygulamalarından biri. Zaman içinde gelişen teknolojiyle sürekli olarak geliştirilmeye devam eden Paint birçok yeni özelliğe de sahip oldu.

Windows 11’deki Paint ve fotoğraflar ve ekran alıntısı aracı içinde yapay zeka destekli bir model üzerinde çalışıldığı aktarıldı. Yapay zeka uygulamalarının yaygınlaşmasının ardından Paint’e bu özelliğin gelmesi ise birçok yönden verimliliği artıracak.

YAZDIĞINIZ HER ŞEYİ REMSE DÖNÜŞTÜRECEK!

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Microsoft, Windows işletim sistemi ile harikalar yaratmaya devam ediyor. Bilgisayarların yaygınlaşmasında önemli hizmet sağlayan Windows işletim sistemi Paint gibi birçok kendine ait uygulama da sunuyor.

Yapay zeka uygulamalarının son dönemde popülerlik kazanması ve rekabet ortamı yaratması sonrasında Microsoft tarafından da yapay zeka desteği üzerinde çalışıldığı aktarıldı. DALL – E, Midjourney veya Bing Image Creator gibi yapay zeka destekli araçlarda olduğu gibi Paint için de yapay zeka entegre edilecek. Bu kapsamda yazdığınız talimatlara göre Paint tarafından resim çizilebilecek.

FOTOĞRAFTAKİ YAZI VE NESNELER KOPYALANABİLECEK!

Yapay zeka desteğini Windows 11 araçlarına getirmeye hazırlanan Microsoft’un birçok yen özellik sunması bekleniyor. Fotoğraflar uygulamasına gelecek yapay zeka desteği ile kullanıcıların bir fotoğraf üzerindeki metin veya nesneleri kesip kopyalayabileceği aktarılıyor.

EKRAN ALTINISI ARACINA GÜNCELLEME!

Windows için diğer önemli bir yapay zeka desteğinin ise ekran alıntısı aracına geleceği oldu. Burada ise metinlerin analiz edilecek şekilde dizayn edilmesi sağlanacak. Kullanıcılar tarafından ekran görüntüsü alınan sayfadaki tüm metinler bu yeni özellik sayesinde kopyalanabilecek.

Windows Central, Windows 11’in yapay zeka destekli özelliklerinin ne zaman uygulamaya geçeceği yönünde ise bir tarih vermedi. Ancak 21 Eylül’de yeni bir etkinlik düzenlenmesi ve bu etkinlikte yapay zeka ile ilgili daha fazla açıklama yapılacağı aktarılıyor. Yapay zeka destekli Paint ve diğer uygulamalar ise şimdiden merak uyandırmaya başladı.

KAYNAK: UŞAK HABER