Playstation 6 Ne Zaman Çıkacak?

Playstation 6 Ne Zaman Çıkacak?
GİRİŞ

Playstation 6 hakkında birçok gelişme yaşanıyor2020 yılında Playstation 5'i piyasaya süren Sony, yeni nesil oyun konsolu için harekete geçti.

Peki, Playstation 6 ne zaman çıkacak? Cihaz hakkında merak edilenleri sizler için yazıyoruz.

Oyun konsollarıyla öne çıkmayı başaran duyuran Sony, en son PS 5 konsoluyla karşımıza çıktı. Yeni çıkacak konsol için detaylar henüz verilmemişken sızan bilgilere beklenen yeni konsolun çıkış tarihini gözler önüne seriyor. Playstation 6 çıkış tarihi, oyun tutkunlarının merak ettiği konulardan bir tanesidir. Yapay zeka gibi teknolojisinden faydalanılarak yapılacak bu model oyun endüstrisi için değişikliğe gidilmesine neden olacak.

Sony, henüz yeni konsolun çıkış tarihini açıklamadı.2020 yılında piyasaya sürülen PS5’ten sonra yeni konsolun 2030'un başlarında çıkarılması bekleniyor.

Cihazın Özellikleri Neler Olacak?

Sony, yeni konsolun donanım özelliklerini henüz açıklamadı. Teknolojik trendlere ve önceki konsol nesillerine dayanarak yeni çıkacak modelin şu özelliklere sahip olması bekleniyor.

İşlemci

PS 5, AMD Zen 2 tabanlı işlemciden destek alıyor. Yeni modelde de benzer şekilde, daha yüksek performans sunan özel bir işlemci kullanılması bekleniyor.

Grafik işlemci

Önceki seri AMD tarafından geliştirilen RDNA 2 tabanlı bir grafik işlemciden destek alıyordu. PS 6'da da daha gelişmiş bir grafik işlemci kullanılacağı düşünülüyor.

Bellek

Şu anda piyasada bulunan konsolda GDDR6 bellek kullanıyor. Yeni model daha yüksek hızlı bellek kullanılması bekleniyor.

Depolama

PS 5, özel bir SSD kullanıyor. Böylece oyunların hızlı yükleme süreleri düşüyor. Yeni modelde daha gelişmiş bir SSD kullanılacağı düşünülüyor.

Oyun Deneyimi

Yeni çıkarak model daha yüksek çözünürlük, kare hızları ve ray-tracing teknolojisi sunacak. Böylece daha gelişmiş oyun deneyimi vadedecek.

Yapay Zeka

PS 6'da yapay zeka desteğinin de bulunacağı ön görülüyor. Bazı kaynaklara gelecek yıl içerisinde daha güçlü versiyonlar bekliyor. Ayrıca Microsoft’un bulut oyunculuğunu yaygınlaştırmak için çalışmaları da devam ediyor. Bu durum bulut oyunculuğun gelişimini de etkileyecek gibi duruyor.

Satışa çıktığı günden bu yana milyonlarca kişi tarafından satın alınan PlayStation 5, birkaç yıl sonra yeni nesle görevini devredecek. Firma şu anda PlayStation 6 için çalışmalara başladı.

KAYNAK: UŞAK HABER