Sosyal medya 90'lar fotoğrafları ile yıkıldı! 90'lar konseptli fotoğraf nasıl yapılır?

Sosyal medya 90'lar fotoğrafları ile yıkıldı! 90'lar konseptli fotoğraf nasıl yapılır?
GİRİŞ

Son 1 haftadır sosyal medyanın gündeminden düşmeyen 90’lar konseptli fotoğrafların hangi program aracılığı ile yapıldığı merak konusu oldu.

Sosyal medya 90'lar fotoğrafları ile yıkıldı! 90'lar konseptli fotoğraf nasıl yapılır? - Yapay zeka uygulamalarının geliştirilmeye başlanması ile birlikte sağlıktan sanata kadar pek çok farklı alanda yenilikler ortaya çıkmaya başladı. Günden güne değişen akımlara konu olmayı sürdüren yapay zeka uygulamaları, geçtiğimiz günlerde de sosyal medyayı adeta salladı.

Geliştirilmiş bir yapay zeka uygulaması ile fotoğraflarını 90’lara uyarlayan birçok sosyal medya kullanıcısı, akıma ayak uydurdu. Yalnızca ülkemizde değil birçok dünya ülkesinde popüler hale gelen uygulamanın adı ve nasıl kullanıldığı merak konusu oldu.

90’LAR KONSEPTLİ FOTOĞRAFLAR HANGİ UYGULAMA İLE YAPILIR?

Sosyal medyayı kasıp kavuran 90’lar konseptli fotoğraf akımına, ‘EPIK’ isimli yapay zeka destekli uygulama ile ayak uydurmak mümkündür. İlgili uygulama kişinin 60’tan fazla fotoğraf karesine farklı biçimlerde yerleştirir. Böylelikle bir fotoğrafta futbol takımının kaptanı iken diğer fotoğrafta sınıfın çalışkan öğrencisi gibi görünebilirsiniz.

EPIK ÜCRETLİ BİR UYGULAMA MI?

EPIK akıllı cihazlara ücretsiz olarak yüklenebiliyor ancak konseptli fotoğraf karelerinin oluşturulabilmesi için uygulama içerisinde para ödemek gerekiyor. Belirlenen ücretler ise pakete göre değişiyor. Standart paket için 129,99 TL, Express paket için ise 199,99 TL tutarında ücret talep ediliyor. Söz konusu konseptli fotoğraflar ise satın alınan pakete bağlı olarak 2 saat ile 24 saat arasında hazır hale getiriliyor.

Bir süredir gündemde olan ülkemizde ise son bir haftalık süreçte popüler hale gelen EPIK üzerine bir araştırma yürüten Sensor Tower’a göre şirket, uygulama içi satın alımlardan her gün yaklaşık olarak 250 bin dolar kadar kazanç elde ediyor. Uygulamanın kullanımında tanıtımdan bu yana yaklaşık olarak 30 kat kadar artış olduğu da biliniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER