Steam şifre değiştirme nasıl yapılır? 2023 Steam şifre değiştirme adımları

Steam şifre değiştirme nasıl yapılır? 2023 Steam şifre değiştirme adımları
GİRİŞ

Dünyanın en popüler dijital oyun platformlarından olan Steam’de kullanıcıların birçok farklı şekilde şifre değişikliği yapmaları gerekiyor. Peki, Steam’de şifre değişikliği nasıl yapılır?

Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dünyanın en popüler dijital platformlarından biri haline gelen Steam, indirim fırsatları ve diğer hizmetleri ile Türkiye’de de büyük bir kitleye sahip. Steam üzerinden şifre değiştirme işlemleri içinse birden fazla yöntem bulunuyor.

Kullanıcıların zaman zaman kendi şifrelerini unutmaları veya güvenlik nedeniyle şifrelerini yenilemek istemeleri halinde farklı basit birkaç adımı takip ederek güvenli şekilde şifre değişikliklerini yapmaları mümkündür. Oyun tutkunlarının mutlaka sahip olduğu Steam hesaplarında şifre değişikliği işlemleri kısa süre içinde yapılabilmektedir.

pc-oyun-klavye-1.jpg

STEAM ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Steam hesaplarına yönelik son dönemde artan siber saldırılar sonrasında hesaplarının güvenliği artırmak isteyen kullanıcılar şifre yenileme işlemlerine başladı. Sadece Steam için değil, diğer tüm platformlarda kullanılan şifreler için güçlü bir parola seçilmesi gerekiyor.

Güçlü bir şifre sahibi olmak için Steam üzerinden şifre yenileme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Steam üzerinden şifre değiştirme işlemi için birden çok yol bulunuyor. Şu işlem adımları ile şifre değiştirme işlemleri yapılabilir:

  • Steam uygulamasına giriş yapılır.
  • Sol üstte yer alan Steam seçeneğine tıklanır.
  • ‘’Ayarlar’’ bölümünden ‘’Güvenlik’’ sekmesine giriş yapılır.
  • ‘’Parolayı Değiştir’’ seçeneği ile işlem adımları takip edilir.
  • ‘’Hesapla ilişkilendirilmiş e – posta adresine doğrulama gönder’’ seçeneği ile şifre değişikliği yapılır.

Mobil ya da internet adresi üzerinden ayarlar bölümüne giren kullanıcıların şifre değiştirme işlemlerini dakikalar içinde yapmaları mümkündür.

pc-oyun-klavye-2.jpg

STEAM ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

Steam’de parolasını unutan kullanıcıların ise Steam Destek sayfasından işlem yapmaları gerekiyor. ‘’Hesap Bul’’ sayfasına erişim sağladıktan sonra e – posta adresi veya telefon numarası ilgili kutucuğa yazılır. Ardından ‘’ben robot değilim’’ seçeneğine tıklandıktan sonra ‘’Ara’’ seçeneğine tıklanır. Giriş sayfasında yer alan ‘’Yardım Edin, giriş yapamıyorum’’ butonuna tıklanarak yardım sayfasından hangi tür sorun yaşanıyorsa o konuda hızlı destek alınması sağlanır. Mobil veya web üzerinden şifre değişikliği yapışabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER