Steam’de kış indirimleri müjdesi! Ama fiyatlandırma değişikliği can sıkacak

Steam’de kış indirimleri müjdesi! Ama fiyatlandırma değişikliği can sıkacak
GİRİŞ

Oyunseverlerin dört gözle beklediği haber geldi. Steam kış indirimleri başlıyor. İşte en yakın indirim tarihi ve son değişiklikler.

Steam, dünyanın en popüler dijital oyun platformu olarak her yıl düzenlediği mevsimsel indirim festivalleriyle oyun severlerin gözdesi oluyor. Türkiye’de de milyonlarca oyuncunun takip ettiği Steam, Kasım ve aralık aylarında yapacağı kış indirimleriyle binlerce oyunu uygun fiyatlarla sunacak. Ancak Steam’de önemli bir fiyatlandırma değişikliği de gündemde. İşte Steam’in yeni indirim dönemleri.

Oyuncular arasında en popüler video oyun platformlarından biri olan Steam, her yıl oyun fiyatlarında önemli sezon indirimleri sunuyor. Cadılar Bayramı indirimi, 26 Ekim 2023'te başladı ve bitiş tarihi ile yeni indirimlerin takvimleri de belli oldu. İşte ayrıntılar…

2023 STEAM KIŞ İNDİRİMLERİ BAŞLIYOR

Steam kış indirimi ile alakalı yapmış olduğu açıklamada takvimi şöyle açıkladı:

Steam Çığlık Festivali (Cadılar Bayramı): 26 Ekim - 2 Kasım (detaylı bilgi yakında duyurulacak)

Sonbahar İndirimi: 21-28 Kasım (büyük kış indirim)

Kış İndirimi: 21 Aralık - 4 Ocak (büyük kış indirim)

Steam kış indirimleri, farklı türlerdeki birçok oyunu yüzde 80 ile yüzde 90 arasında indirimli fiyatlarla sunacak. Bu indirimler, oyun severlerin istedikleri oyunlara daha uygun fiyatlarla sahip olmalarını sağlayacak.

STEAM FİYATLANDIRMASINDA DEĞİŞİKLİK

Steam, dijital oyun dağıtım platformu olarak oyunların geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Ancak son zamanlarda yaşanan döviz kurundaki dalgalanmalar, Steam’in Türkiye’deki fiyatlandırma politikasında değişikliğe gitmesine neden oldu. Steam, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki fiyatlandırma ve Steam Cüzdanı bakiyelerinin 20 Kasım’dan itibaren USD’ye dönüşeceğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, Steam üzerindeki tüm oyunların fiyatları dolar cinsinden belirlenecek ve mevcut bakiyeler de güncel kur üzerinden dolara çevrilecek.

Bu değişiklik hem oyun geliştiricileri hem de oyuncular için önemli etkiler yaratabilir. Oyun geliştiricileri, oyunlarını Steam’de istedikleri fiyata satabilecekler ancak döviz kurundaki dalgalanmalar gelirlerini etkileyebilir. Oyuncular ise, oyun alım güçlerinde değişiklikler yaşayabilirler. Döviz kurunda ani bir artış oyun fiyatlarına da yansıyacağı için oyunların bir an önce alınması tavsiye ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER