Taşınabilir USB Flash Bellek Alırken Bunlara Dikkat

Taşınabilir USB Flash Bellek Alırken Bunlara Dikkat
GİRİŞ

Ek depolama alanına ihtiyaç duymakta olan kişiler için belirli özellikler bulunduğundan taşınabilir bellek seçerken bunlara dikkat edin.

Kişilerin her ne kadar yeterli olduğunu düşündüğünü bir alanı bulunsa da bu zaman zaman yeterli kalmayabilir. Bilgisayar ya da telefonun ne kadar güvenilir ve de yeterli alan sunduğuna bakılmaksızın kişilerin taşınabilir olan bellek alması da bazı durumlarda son derece avantajlıdır.

Depolama Kapasitesi

En önemli özelliklerden biri kesinlikle depoma alanı olan taşınabilir belleklerin büyüklüğü ve de depolama kapasitesinin en iyi şekilde sağlanmasında fayda vardır. Tercih edilmek istenen disk bilgilerin depolanması için yeterli değilse şifreleme ve uzaktan erişime sahip olan bir cihazı kullanmak mantıklı olmamaktadır. Belgelerin, fotoğrafların ve bilgilerin yedeklenmesinin kolaylıkla sağlandığı bir kapasitede gerekir.

usb-bellek-2.jpg

Transfer Hızı

Kişilerin kullanımı için tasarlanmakta olan taşınabilir bellek nasıl seçilir? Bu konuda transfer hızına da önem vermek ve aktarımın son derece kısa süre içerisinde yapılmasını sağlamak oldukça önem arz eder. Hızlı şekilde işleyen ve kişileri bekletmeyen özellikteki belleğin alınması daha doğru olur.

SSD mi? HDD mi?

SSD her zaman için daha yüksek olan okuma hızı ile daha az enerji tüketmektedir. HDD olanlar ise bilgilerin depolanmasını sağlamak adına manyetik olan bir ortam kullanır. HDD olanlar SDD olanlara kıyasla daha düşük okuma yazma hızlarına daha yüksek erişim süresine sahip olur. Bundan dolayı kişilerin özellikleri bilerek en doğru şekilde tercih yapması önemlidir.

Uyumluluk

Harici sabit diskler belirli bir işletim sistemi için düzenli şekilde biçimlendirilir. Taşınabilir harici sürücünün hedef işletim sistemi ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmek her zaman daha mantıklı ve avantajlı bir tercih oluşturur. Bundan dolayı uyumunu ve de eksiklerini, artılarını bilmek en doğru olanıdır. Taşınabilir bellek seçilirken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde uyum konusunda önem arz eder.

pexels-anete-lusina-4792746.jpg

Güvenlik

Taşınabilir bellekte yer almakta olan belgeler ya da içerikleri hassas ise kişilerin güvenliği ve de gizliliği sağlaması oldukça önemlidir. Çoğu sürücü güncel yazılım şifreleme çözümleri ile uyumlu çalışmakta ve bu özellik kullanıcılar için hayat kurtarmaktadır. Taşınabilir bellek seçimi önemli mi? Konusunda kişilerin en doğru tercihi yapması ev de istedikleri kullanımı elde etmesi açısından bellek seçimine önem verilmesi oldukça gerekir. Belirtilmekte olan tüm detaylara bakılarak bu şekilde doğru tercih yapılmalıdır. Çünkü kullanım ömrü ve de kullanım memnuniyeti açısından önemlidir.

KAYNAK: UŞAK HABER