Telefon kullanıcıları dikkat! IMEI düzenlemesi gündemde: O telefonlar kapatılacak

Telefon kullanıcıları dikkat! IMEI düzenlemesi gündemde: O telefonlar kapatılacak
GİRİŞ

Kullanılmayan telefonlara ilişkin yeni kararlar gündemdeyken yetkili isimden önemli bir açıklama geldi. Klonlanan telefonlara dikkat çeken o isim, kullanıcıları uyardı.

Telefon kullanıcıları dikkat! IMEI düzenlemesi gündemde: O telefonlar kapatılacak - Emeklilikten kredilere kadar pek çok farklı alanda yeni uygulamaların söz konusu olduğu şu günlerde telefon kullanıcıları yakından ilgilendiren birtakım gelişmeler de yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 1 yıldan uzun süredir sinyal alınmayan telefonların kullanıma kapatılacak olduğunu belirten yetkililer ayrıca telefon kaçakçılığına karşı da yeni önlemlerin alınacak olduğuna dikkat çekti.

Telefon kaçakçılığı konusunda bir süredir birtakım uygulamalar yürütülürken konuya ilişkin açıklama MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’dan geldi. Klonlama yapılan telefonlara dikkat çeken Turnacı, uyarıları ile dikkat çekti.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Telefon kaçakçılığının önüne geçebilmek ve tüketicileri Türkiye kayıtlı modellere yönlendirebilmek amacı ile yeni bir IMEI düzenlemesi gündeme geldi. Bu hafta içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile özellikle yurt dışından getirilen telefonlar üzerinde yapılan IMEI klonlama işlemi oldukça zorlaşacak. Düzenlemenin ilerleyen süreçlerde genişletilmesi ve IMEI klonlama işlemlerinin önüne tamamen geçilmesi hedefleniyor.

“VATANDAŞLAR KORUNACAK”

Farklı yollar ile yapılan IMEI klonlama işlemlerine karşı alınan tedbirler hakkında konuşan MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, söz konusu düzenlemenin vatandaşların yararına olduğunu ve onları korumayı amaçladığını ifade etti. Vatandaşların kullanmadıkları cep telefonlarına ait seri numaraları kopyalandığını ve kayıt dışı bir biçimde kullanıldığını belirten Turnacı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Telefonunuzu uzun süre kullanmadığınız zaman bunu fark edemiyorsunuz ve kullanmak istediğinizde de açtırmak için birçok işlem yaptırmanız gerekiyor. Yeni düzenlemeye göre ise telefonunuz bir yıl kullanılmayınca kapanıyor ancak eski hattınızı taktığınızda tekrar kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Böylelikle seri numara kopyalama girişimlerinin önüne geçilmiş oluyor.”

KAYNAK: UŞAK HABER