Telefon ve bilgisayar alımına vergi muafiyeti: Fiyatları yarıya yarıya düşecek!

Telefon ve bilgisayar alımına vergi muafiyeti: Fiyatları yarıya yarıya düşecek!
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere yönelik seçim vaatleri hayata geçiriliyor. Telefon, tablet ve bilgisayar alımında o ürünlerin fiyatı 50 bin TL’den 25 bin TL’ye düşüyor…

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan yükseköğretim öğrencilerine bir defaya mahsus teknoloji alışverişlerinde geçerli vergi muafiyeti gündeme geldi. Tek sefere mahsus olmak üzere öğrencilerin söz konusu cihazları vergisiz olarak satın alması sağlanacak.

Vergi muafiyetinin yanı sıra gençlere yönelik 10 GB’a kadar bedava internet gibi avantajlar da sağlanacak. ÖTV ve KDV muafiyeti ile gençlerin teknolojik cihazları çok daha uygun fiyatlar ile satın almaları sağlanacak.

kdv-indirimli-telefon-1.jpg

FİYATLAR NEREDEYSE YARI YARIYA DÜŞECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan öğrencilere telefon, bilgisayar ve tablet alışverişlerinde getirilecek vergi muafiyetinin detayları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Şu anda fiyatı 61.000 TL olan bir cep telefonu, ÖTV ve KDV muafiyeti sonrasında yaklaşık 40 bin TL’ye kadar düşecek. Fiyatı 50 bin 904 TL olan bir cep telefonu ise vergi muafiyeti kapsamında 25 bin liraya alınabilecek.

Bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz satın alımlarında uygulanması planlanan vergi muafiyetinden sadece yükseköğretim öğrencileri yararlanabilecek. Ancak bu kapsamda tüm üniversite öğrencileri yer almıyor. Belirli şartlar aranacak.

kdv-indirimli-telefon-2.jpg

VERGİ MUAFİYETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Cep telefonu, tablet ve bilgisayar satın alımlarında bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz alışveriş yapma fırsatı sunulacak. Bu düzenleme kapsamında tüm üniversite öğrencileri yararlanamayacak. Sadece üniversitelerin örgün programlarında okuyan öğrenciler faydalanabilecek.

Açıköğretim öğrencileri, doktora ve yüksek lisans öğrencileri de kapsam dışında yer alacak. ATV’de yer alan habere göre sadece örgün programlardaki öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere vergi muafiyeti avantajından yararlanarak teknoloji alışverişlerini yapabilecekler.

kdv-indirimli-telefon-3.jpg

BİLGİSAYAR VE TABLET ALIMLARINDA DA GEÇERLİ OLACAK!

Sadece cep telefonlarında değil, aynı zamanda tablet ve bilgisayar satın alımlarında da öğrencilerin vergi muafiyetinden yararlanarak alışveriş yapmaları öngörülüyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama olmasa da önümüzdeki dönemde bu vergi muafiyetinin sadece üniversite öğrencileri için uygulamaya başlanması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER