Telefonla konuşurken gelen aramalar nasıl görülür? Arama bekletme ve gelen aramayı görme yöntemi!

Telefonla konuşurken gelen aramalar nasıl görülür? Arama bekletme ve gelen aramayı görme yöntemi!
GİRİŞ

Telefonla konuşurken gelen bir başka aramayı görme ve çağrı bekletme için telefonunuzdan bazı ayarları yapmanız gerekiyor. Çağrı bekletme ayarlarıyla bu özelliği hemen aktif edebilirsiniz.

Telefonla konuşurken gelen aramaları görmek ve çağrı bekletmek için telefonunuzdan bazı ayarlar yapmanız gerekecektir. Gelişen teknoloji sayesinde bu özelliği kullanarak telefonla konuştuğunuz sırada sizi kimin aradığını öğrenmeniz de mümkündür.

Telefonla konuşurken gelen aramaları görme ve yeni çağrı bekletme işlemi için telefonların işletim sistemine ve özelliklerine göre farklı adımlar izlenmesi gerekiyor. İOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlar için farklı yöntemlerle bu özellikler aktif hale getirilebiliyor.

TELEFONLA KONUŞURKEN GELEN ARAMA NASIL GÖRÜLÜR?

Telefonla konuşurken gelen başka bir aramayı görmek için telefonunuzdan bazı ayarları yapmanız gerekecektir. Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell başta olmak üzere tüm operatörler için bu tür özellikler ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Bu kapsamda telefonunuzun ayarlar kısmına girerek arama bekletme özelliğini aktif etmeniz gerekecektir. Arama kısmında ‘’*#43#’’ kodunu yazarak arama tuşuna basabilirsiniz. Bu yöntem ile çağrı bekletme özelliği kapalı durumda ise aktif hale gelecektir. Telefonun ayarlar kısmından da işlem yapılabilir.

ÇAĞRI BEKLETME ÖZELLİĞİ NASIL AKTİF EDİLİR?

Telefonla konuşurken gelen aramaları görme ve çağrı bekletme özelliğini aktif etmek için birçok farklı adım izlenmelidir. Telefonunuzun marka, model ve işletim sistemine göre bu adımlar değişebilir. Bu kapsamda Android kullanıcıları için arama bekletme özelliği kısaca şu şekilde yapılıyor:

  • Rehber menüsüne girilir.
  • Sağ/Sol üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklanır.
  • Ayarlar sayfasına girdikten sonra ‘’Diğer Ayarlar’’ seçeneğine tıklanır.
  • ‘’Arama Bekletme’’ yazan bölümden işlem yapılır.

İOS işletim sistemine sahip İphone cihazları için arama bekletme özelliğini aktif isteyenler de benzer adımları takip ederek işlem yapabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER