Telefonunuz yavaşladıysa sebebi bu olabilir! Tüm İphone kullanıcılarını ilgilendiriyor!

Telefonunuz yavaşladıysa sebebi bu olabilir! Tüm İphone kullanıcılarını ilgilendiriyor!
GİRİŞ

Telefonu yavaşlayan tüm İphone kullanıcıları nedenini merak ediyor. Basit birkaç adımda bu sorundan kurtulabilirsiniz. İşte İphone’u hızlandırmak için en kolay yöntemler…

Akıllı telefonların birçoğu zaman içinde güncellemelerinin yapılmaması veya kapasitesinin üzerinde kullanılması gibi birçok farklı nedene bağlı olarak yavaşlıyor. İphone kullanıcılarının büyük bölümü ise uzun kullanımlarda telefonlarındaki yavaşlamadan ve bataryasından şikayet ediyor.

İphone kullanıcılarının karşılaştığı bu sorunların aşılmasında ise farklı birçok yöntem tercih edilebilse de birçok kullanıcı telefonlarını değiştiriyor. Telefon fiyatlarının artmasının ardından İphone’undan vazgeçmek istemeyenler ise basit birkaç işlemle telefonlarını hızlandırma yöntemini tercih ediyor.

İPHONE NEDEN YAVAŞLAR?

Dünyanın en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından olan Apple’ın İphone modelleri, diğer birçok markanın akıllı telefonunda olduğu gibi zaman içinde yavaşlıyor. Bunun birçok nedeni olabilir. İlk neden cihazın güncellemelerinin yapılmaması veya yeni güncelleme almıyor olmasıdır. Özellikle eski modellerde bu sorun çok sık ortaya çıkıyor.

yazılım güncellemelerine ek olarak, zaman içinde yanlış şarj etmeye de bağlı olarak batarya ve donanımda görülecek arızalardır. Diğer bir önemli neden ise arka planda çok sayıda uygulama çalışması, önbellek ve veri birikimi, depolama alanının dolu olması gibi nedenler ciddi şekilde cihazınızı yavaşlatabilir.

İPHONE HIZLANDIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

İphone’u hızlandırmak için birçok farklı basit yöntem kullanılabilir. Basit olmasına rağmen bu yöntemler sonrasında cihazınızın ciddi şekilde hızlandığını görebilirsiniz. İlk olarak eski dosyaları temizleyerek işe başlayabilirsiniz.

İphone’unuzu hızlandırmak için kısaca şu basit yöntemler tercih edebilirsiniz:

  • Yazılım güncellemeleri varsa yapılır.
  • Safari veya kullandığınız diğer internet tarayıcısının önbelleği temizlenmelidir.
  • Açık sekmeler ve arka planda çalışan uygulamalar varsa kapatılmalıdır.
  • İphone’unuzun yavaşladığı durumlarda yeniden başlatmayı deneyin.
  • Depolama alanı kontrol edilerek gereksiz dosyalar silinmelidir.
  • Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın veya arka planda çalışmadığından emin olun.

İphone başta olmak üzere hemen hemen tüm akıllı telefon ve tabletlerde bu tür basit yöntemler telefonun yeniden eski haline gelmesini sağlayacaktır. Tüm işlemlere rağmen hala bir yavaşlık varsa bu durumda telefonu fabrika ayarlarına döndürmek de bir çözüm sağlatacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER