Telefonunuzun güvenliği için bu 5 şeyi hemen kontrol edin

Telefonunuzun güvenliği için bu 5 şeyi hemen kontrol edin
GİRİŞ

Teknolojinin ilerlemesi ortaya çıkan güvenlik zafiyetleri alınan önlemlerle giderilmeye çalışılsa da hackerlarda boş durmuyor. Peki hesabınızın ele geçirildiği nasıl anlaşılır?

Bilgisayar korsanları, kişisel bilgilerinizi çalmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Peki, hesaplarınızın güvende olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Finlandiyalı bir siber güvenlik uzmanı, olan ‘beyaz şapkalı’ yani iyi niyetli hacker Ash Shatrieh, hackerların izlerini ortaya çıkaran 5 işareti anlattı. İşte çok önemli açıklamalar.

SOSYAL MEDYADA İLGİNİZİ ÇEKMEYEN İÇERİKLER GÖRÜYORSANIZ

Shatrieh, sosyal medya platformlarının, kullanıcıların ilgi alanlarına göre içerik ve reklam sunan bir algoritma kullandığını belirtti. Bu nedenle, normalde ilginizi çekmeyen veya alakasız olan içerik ve reklamlarla karşılaşıyorsanız, bunun hesabınızın ele geçirildiğinin bir işareti olabileceğini söyledi.

BANKA HESAPLARINIZDA KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER VARSA

Shatrieh, hacker’ların banka hesaplarınıza erişmek için de çeşitli yöntemler deneyebileceğini ifade etti. Bunun için, küçük miktarlarda para transferi veya satın alma işlemi yaparak sizin fark etmenizi engellemeye çalışabileceğini kaydetti.

E-POSTA VE SOSYAL MEDYA HESAPLARINIZDA BİLDİRİM ALAMIYORSANIZ

Shatrieh, e-posta ve sosyal medya hesaplarınızda normalde aldığınız bildirimleri alamamanın da bir sorun olduğunu söyledi. Bu durumun, hacker’ların bildirim ayarlarınızı değiştirdiği veya bildirimlerinizi başka bir yere yönlendirdiği anlamına gelebileceğini belirtti.

GMAİL HESABINIZ VARSA KONUMUNUZU KONTROL EDİN

Shatrieh, Gmail hesabı kullananların, hesaplarının güvenliğini kontrol etmek için bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Gmail hesabınıza giriş yaptığınızda, hesabınıza hangi konumlardan erişildiğini görebileceğinizi hatırlattı.

HESABINIZ ASKIYA ALINDIYSA VEYA SİLİNDİYSE

Shatrieh, son olarak, hesabınızın askıya alındığı veya silindiği ile ilgili bildirimler alırsanız, bunun da hacker’ların işi olabileceğini söyledi. Hacker’ların, hesabınızı kötü amaçlı kullanarak platformun kurallarını ihlal ettiği için hesabınızın kapatıldığını belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER