Threads nasıl indirilir ve kayıt olunur? Twitter’dan farkları neler?

Threads nasıl indirilir ve kayıt olunur? Twitter’dan farkları neler?
GİRİŞ

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta Twitter’a rakip olacak Threads uygulamasını duyurdu. Peki, Threads nasıl indirilir? Twitter’dan farkları neler?

Elon Musk’ın Twitter’ı rekor fiyata satın almasının ardından Twitter’da blue aboneliği başta olmak üzere birçok farklı yenilik eklendi. Kısa süre önce tweet görüntüleme sınırlamasının da gelmesi birçok kullanıcının Twitter’a alternatif arayışlarını hızlandırdı.

Twitter’ın en büyük rakibi olan Facebook ve Instagram’ın ana şirketi olan Meta ise Twitter’a rakip olabilecek yeni bir sosyal medya platformunu tanıttı. Instagram’a bağlı bir yan uygulama olacak Threads, Twitter ile benzer arayüz ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Yine yazılı gönderi paylaşma ve yeniden paylaşma yani retweet özelliği de sunuyor.

THREADS NASIL İNDİRİLİ, NASIL KAYIT OLUNUR?

Meta’nın Twitter’a rakip olan yeni sosyal medya platformu Threads kısa süre önce tüm uygulama mağazalarında resmen yayınlandı. Hem App Store’da hem de Google Play Store sayfalarından aktif olarak indirilebiliyor. Uygulama mağazalarından Threads uygulamasını yüklemek mümkün.

Uygulamayı indirdikten sonra diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi uygulamaya kayıt olunması gerekiyor. Alternatif olarak Threads uygulamasına ‘’Instagram ile giriş yap’’ seçeneği de eklenmiş durumda. İster Instagram hesabı ile ister sıfırdan kayıt olarak uygulamaya giriş yapılabilecek.

THREADS VE TWİTTER ARASINDAKİ FARKLAR NELER?

Twitter ile ciddi benzerlik gösteren Threads uygulamasının en önemli farklı Twitter’da olduğu gibi tarayıcı ya da masaüstü web sürümü bulunmuyor. Ayrıca hashtag yani etiket ile paylaşım da yapılamıyor. Gündem akışı da bulunmayan platform, TweetDeck gibi birden çok akış oluşturmaya izin veren bir araca da sahip değil. Bunun dışında retweet, beğenme, cevaplama, alıntılama gibi temel işlevsel özellikler bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER