Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle: İkinci el araç satışları yazılım ile takip edilecek

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle: İkinci el araç satışları yazılım ile takip edilecek
GİRİŞ

İkinci el araç piyasasında kişi veyahut da kurum kaynaklı fiyat artışlarını engelleyebilmek amacı ile önemli adımlar atmaya devam eden Ticaret Bakanlığı, yeni bir yazılım için harekete geçti.

Sıfır kilometre araç fiyatlarına yansıyan yüksek oranlı zamların ardından ikinci el araç piyasasında da istenmeyen fiyat artışları gündeme gelmeye başladı. Araç fiyatlarına yansıyan zamların yanı sıra kişi veyahut da kurum kaynaklı kötü niyetli fahiş fiyat uygulamalarının hayata geçirildiğini tespit eden Ticaret Bakanlığı, haksız kazancın önüne geçebilmek amacı ile harekete geçti.

Geçtiğimiz aylarda stokçuluk kaynaklı fiyat artışlarını engelleyebilmek adına “6 ay, 6 bin kilometre” kararını uygulamaya alan Ticaret Bakanlığı, birkaç hafta önce de ikinci el araç satışı yapan platformlar ile ilgili yeni bir karar aldı. İkinci el aracın normal bedelinden daha yüksek bir fiyata ilan sitesine konulduğunun tespiti durumunda ilgili kişiler/ kurumlar hakkında idari para cezasının kesileceğini belirten bakanlık, bu kez de yeni bir yazılım için harekete geçti.

araba-yazilim-1.jpg

USULSÜZLÜKLERE KARŞI YAZILIM DESTEĞİ!

Habertürk tarafından düzenlenmiş olan bir habere göre Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği yeni bir bilgisayar yazılımı için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre hazırlanacak olan yazılım sayesinde araç devir işlemleri esnasında 6+6 uygulamasının takibi yapılabilecek. Ek olarak satıcıların bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları araç satışları da noterler tarafından görüntülenebilecek.

araba-yazilim-2.jpg

AĞUSTOS AYINDA KULLANILMAYA BAŞLANACAK!

İkinci el araç piyasası adına alınmış olan tüm önlemlerin tek bir ekran üzerinden takip edilmesini ve böylelikle de noter satışlarında usulsüzlüğün önüne geçilmesini sağlayacak olan yeni bilgisayar yazılımının, ağustos ayının başı itibari ile resmi bir açıklama ile devreye alınması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER