TikTok’ta metin gönderisi nasıl paylaşılır?

TikTok’ta metin gönderisi nasıl paylaşılır?
GİRİŞ

TikTok'tan da metin gönderisi oluşturma özelliği paylaşıldı. Peki, TikTok'ta metin gönderisi nasıl yapılır?

Video içerik uygulamalarından biri olan TikTok’ta yeni yapılan düzenlemeyle sadece metinden oluşan içerikler de paylaşıma açılıyor.

TikTok’ta artık duygularınızı ve deneyimlerinizi yazarak gösterebilirsiniz. TikTok metin gönderilerine çeşitli eklemeler de yapabilirsiniz. TikTok’ta metin gönderisi oluşturma rehberi hazırlayarak merak edilenlere yanıt veriyoruz.

tiktok-metin-gonderisi-1.jpg

TikTok Metin Gönderisi Neden Oluşturulur?

TikTok’ta metin gönderilerinin paylaşılması birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Etkileşimin artmasını sağlayan metin gönderiyle beraber daha fazla DM akışı sağlanacağı konuşuluyor. Kullanıcılar isterlerse şiir, deneme, öykü gibi metin odaklı içeriklerde paylaşabiliyor. Metin üzerinden interaktif bir deneyim sunan bu özellik kullanıcılardan da tam not alıyor.

tiktok-metin-gonderisi-2.jpg

Metin Gönderisi Nasıl Oluşturulur?

Tiktok metin gönderisi nasıl oluşturulur? Metin gönderisi oluşturmak için;

  • TikTok’ta gönderi oluşturma bölümünü tıklayın. Uygulamada sağ tarafta bulunan video ve fotoğraf alternatifleri bölümüne gelin. Bölüm üzerinde yer alan ‘metin’ seçeneğini tercih ederek metin gönderisi oluşturabilirsiniz.
  • Metin seçeneğine tıkladıktan sonra ekrana yazı yazabilirsiniz.
  • Bölüm üzerinde yazı fontunu ve büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
  • Metin şeklinde oluşturduğunuz gönderiye müzik ekleyebilirsiniz.
  • Metin gönderisini daha zengin bir görünüme kavuşturmak isterseniz arka planda kullanabilirsiniz.
  • Metin formatınızdaki gönderilerinizi etiketleyerek daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.
  • Gönderinize hareket katmak isterseniz çıkartmaları kullanabilirsiniz.

Video formatında olduğu gibi metin gönderilerini de taslak olarak kaydedebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman düzenleme yapıp gönderiyi hazır duruma getirebilirsiniz. Doğru düzenleme ile beraber ilgi çekici bir içerik oluşturabilirsiniz. Görsel içeriklerde olduğu gibi metin gönderilerine de konum ekleme desteği bulunuyor.

Uygulama üzerinde ‘düet’ özelliğini kullanarak daha önce yapılmış paylaşımlara metin gönderlerini de ekleyebilirsiniz. TikTok’ un en büyük özellikleri arasında ise metini sese çevirmektir. Videonuzdaki metinleri üst üste bindirmek yerine, altyazıların yüksek sesle okunmasını sağlayabilirsiniz.

Metin konuşma özelliği TikTok videolarının öne çıkmasını sağlar. Tiktok’un yeni özelliği kullanıcılara pek çok fırsat sunuyor. Bu destek Tiktok’taki videolara erişilebilirliği arttırmakla beraber aynı zamanda videolarla etkileşim kurulmasını da sağlıyor. Tiktok bu yeni özelliği ile birçok kullanıcıya ulaşacağını düşünüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER