Tüm şifreleriniz çalınabilir! Otelde internete bağlanırken ve telefonu şarj ederken dikkat!

Tüm şifreleriniz çalınabilir! Otelde internete bağlanırken ve telefonu şarj ederken dikkat!
GİRİŞ

Özelikle yazın gittiğiniz otelde ortak Wi – Fi ağına bağlanırken veya telefonunuzu şarj ederken iki defa düşünün. Tüm şifreleriniz ve kişisel verilerini çalışabilir. Bunları sakın yapmayın…

Gelişen teknoloji sayesinde internet kullanımı da yaygınlaştı. İnternetin yaygınlaşması ise birçok kullanıcının ortak internet ağlarına bağlanmasını artırdı. Ancak bu ağlar yeteri kadar güvenli olmadığı için kişisel verilerin güvenliğinin ortadan kalkmasına da neden oluyor.

Cihazların hacklenebileceği en basit ve yaygın dört yönteme dikkat ederek kişisel verilerinizi daha güvende tutmanız mümkündür. Özellikle yazın otele gittiğiniz Wi – Fi ağına bağlanırken ve telefonlarınızı şarj ederken iki defa düşünün.

WİFİ AĞLARINA BAĞLANIRKEN DİKKAT!

Nord VPN’in bir araştırmasına göre, dolandırıcıların en sık tercih ettiği hack yöntemlerinden biri Wi – Fi bağlantıları oluyor. Örneğin bir otelin Wi – Fi ağını kullanarak kişilerin şifrelerini ve kişisel bilgilerini kolayca ele geçirebiliyorlar.

Sahte Wi – Fi ağları genelde otel ve kafe gibi alanlardaki ortak ağlar üzerinden oluşturuluyor. Oluşturulan sahte Wi – Fi noktasıyla kullanıcıların bağlandıkları ortak bir ağda tüm bilgilerini riske atmalarına neden olabiliyor.

TELEFONLARINIZI DIŞARDA ŞARJ ETMEKTEN KAÇININ!

En yaygın bir diğer yöntem ise USB şarj portlarının ve şarj cihazlarının kullanılmasıdır. Juice jacking adı verilen bu yöntemler ile siber saldırı gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar USB portlarından cihazlarını şarj edecek kullanıcıların bilgilerini ele geçirebiliyor. Benzer şekilde halka açık yerlerdeki alanlarda da telefonlarınızı özellikle USB ile şarj etmekten kaçınmanız öneriliyor.

AKILLI TV’LERDE DE TUZAK OLABİLİR!

Günümüzde hackerların sık tercih ettiği yöntemlerden bir diğeri ise akıllı televizyonlar oluyor. Akıllı televizyonların kamerasına bağlanmak ve girilen bilgilerin alınması gibi işlem yapılabileceği için cihazları kullanmadığınızda fişini çekmek en etkili yöntem olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER