Twitter'a para kazanma özelliği geliyor! Tweet atarak para kazanmak mümkün olacak

Twitter'a para kazanma özelliği geliyor! Tweet atarak para kazanmak mümkün olacak
GİRİŞ

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platform üzerindeki çılgınlıkları bitmiyor. Meta’nın Threads hamlesi sonrasında Twitter kullanıcılarını tutmak için para dağıtacak! İşte o özellik…

Threads uygulamasının Twitter’a kısa süre önce büyük bir rakip olmasının ardından Elon Musk tarafından Twitter’da büyük yenilikler yapılmaya devam ediyor. İçerik üreticilerini Twitter’da elinde tutmak isteyen Elon Musk resmen havadan para dağıtmaya başlayacak.

2022 Eylül ayında Twitter’ı satın almasının ardından platformda çok ciddi yenilikler yapan Elon Musk, Meta’nını sahibi Mark Zuckerberg’i harekete geçirdi. Twitter benzeri bir platformu devreye sokan Zuckerberg, Threads ile kısa sürede başarı elde etti. Elon Musk ise konumunu kaybetmemek için yeni hamlelere hazırlanıyor.

TWİTTER YENİ PARA KAZANMA ÖZELLİĞİNİ DUYURDU!

Twitter içerik üreticilerini elinde tutmak için yeni bir özelliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kullanıcıların sadece tweet atarak para kazanmalarını sağlayacak ‘’Creator Ads Revenue Sharing’’ programı dikkat çekti.

İçerik üreticilerinin Twitter’da paylaşımlarının altındaki yanıt bölümünde bu kazançlarını elde etmeye başlayacakları ifade ediliyor. Verilen yanıtlar arasına serpiştirilen reklamlardan Twitter’ın elde ettiği gelirlerin bir kısmı içerik üreticilerine dağıtılacak.

TWEET ATARAK PARA NASIL KAZANILIR?

Son derece basit program olan yeni özellik temelde paylaşım, etkileşim sayılarının yüksek olmasına dayanıyor. Programdan şu kişiler yararlanabilecek:

  • Twitter Blue veya Onaylı Kurululara abone olmak,
  • Son 3 ayın her birinde gönderilerin en az 5 milyon gösterim elde etmiş olması.
  • Creator Ads Revenue Sharing programına kabul edilmek.

Basit birkaç şarta dayanan bu özelliğin onaylanmasının ardından tweet atarak kullanıcıların gelir elde etmeleri desteklenecek. Ödemler için stripe hesabı ve abonelikler politikasına uymak gerekiyor. Özelliğin ilk olarak ABD’de başlaması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER