Uşaklılar şifrenizi unutuyorsanız, üzülmeyin: Google yeni özelliği devreye aldı!

Uşaklılar şifrenizi unutuyorsanız, üzülmeyin: Google yeni özelliği devreye aldı!
GİRİŞ

Google’ın yeni bir özelliği herkes için zorunlu hale geliyor. Şimdilerde yeni özelliğini sağlayan Google, özellikle şifrelerini unutup duranlar için kolaylık sağlamayı amaçlıyor.

Uşaklılar şifrenizi unutuyorsanız, üzülmeyin: Google yeni özelliği devreye aldı! - Teknoloji dünyasındaki gelişmeler arasına her geçen gün bir yenisi eklenirken, son haber Google’dan geldi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli bir teknoloji şirketi olan Google, bu yılın başında duyurduğu Passkeys isimli özelliği için harekete geçti. Asıl amacı şifre girişlerini kolaylaştırmak ve güvenliği artırmak olan Google’ın bu özelliğinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Şimdiye dek test kullanıcıları ile buluşan Google’ın yeni özelliği, şimdilerde tüm kullanıcılara sunulmaya başladı. Yeni özelliği ile kullanıcıları için şifre yerine biyometrik veri ya da PIN kullanmayı mümkün hale getiren ABD’li teknoloji devi, Uşaklı teknoloji kullanıcılarının imdadına da yetişti. Bu özellik en çok Google hesap şifrelerini unutup duranların işine yarayacak. İşte ayrıntılar…

GOOGLE’IN YENİ ÖZELLİĞİ DEVREYE GİRDİ

Adı ‘Passkeys’ olan yeni özelliğini şimdilerde tüm kullanıcılarına dağıtmaya başlamış olan Google, bu özellik sayesinde Google hesaplarına giriş yaparken, şifre girişlerine alternatif bir yol sunmayı amaçlıyor. Google ait tüm uygulamalar ile Google hesabına erişimde kullanılabilecek olan bu yeni özelliğin aktif edilmesi halinde şifre girmek yerine kısa bir PIN kodu ya da parmak izi veya yüz taraması gibi biyometrik giriş yapma olanağı tanınacak.

YÜZDE 40 DAHA HIZLI GİRİŞ SAĞLIYOR

Kullanıcılarına Passkeys ile biyometrik verileri ya da kaydedilmeyen PIN kodlarını kullandırtacak olan Google, bu özellik ile güvenliği artırmayı da kolaylaştırıyor. Ayrıca Google testlerine göre bu özellikle giriş yapan kişiler, yüzde 40 daha hızlı giriş yapabiliyor. Öte yandan Passkeys’i aktif etmek için yalnızca bu özelliğe dair bildirim görüldüğünde yönergelerin takibinin yapılarak, hesaba giriş yapmak yeterli oluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER