Uşak'ta yeni dolandırıcılık vakası telefonunuza gelecek o mesaja sakın tıklamayın

Uşak'ta yeni dolandırıcılık vakası telefonunuza gelecek o mesaja sakın tıklamayın
GİRİŞ

Uşak’ta son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi eklendi. Farklı farklı yöntemler ile vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcıların yeni yöntemi ise telefonunuza gelecek mesajda yer alan bağlantıya tıklamak…

Farklı dolandırıcılık yöntemlerini deneyenler bu sefer Uşaklıları hedeflerine aldı. Uşaklı vatandaşların cep telefonlarına gönderdikleri kısa mesajla dolandırıcılık yapmaya çalışanların o oyunları ise deşifre edildi.

Tek bir mesaj üzerinden banka ve kredi kartı bilgilerinize ulaşan dolandırıcılar şimdiye kadar pek çok Uşaklıyı da dolandırdı. Artan şikayetler üzerine açığa çıkarılan dolandırıcılık yöntemi telefonunuzdaki bağlantılara dikkat etmenizi gerektiriyor.

Banka ve Kredi Kartı Bilgileriniz Gidebilir!

Dolandırıcılar tarafından farklı numaralardan cep telefonunuza gelecek kısa mesajda kargodaymış gibi paketinizin olduğu ancak yanlış adres sebebiyle sevkiyat merkezinde paketinizin tutulduğu ifade ediliyor. Bu durumun düzeltilmesi içinse adres bilginizin güncellenmesi isteniyor. Bu güncellemeyi yapmanız için de Uşak’ta adres girmeniz talep ediliyor. Adres değişikliğinizi yapmak için de mesajda verilen bir bağlantıya tıklamanız gerekiyor.

Eğer bu bağlantıya tıklarsanız sahte bir web sayfasına yönlendirme yapılıyor ve burada kart bilgileri de dahil olmak üzere farklı bilgiler talep ediliyor. Buradaki bilgileri girdiğinizde ise bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor.

Şimdiye kadar pek çok Uşaklıyı bu yöntem ile dolandıran bu kişilere karşı dikkatli olmalısınız. Özellikle telefonunuza gelen bağlantılara tıklamamalı ve gelen mesajların güvenliğini de kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda kargo beklemediğiniz durumlarda da kargonuz varmış gibi yapılan uyarıları dikkate almamalısınız.

KAYNAK: UŞAK HABER