WhatsAp kanal açma özelliği herkese açıldı

WhatsAp kanal açma özelliği herkese açıldı
GİRİŞ

Son dönemlerde erişime açtığı yeni özellikleri ile mesajlaşma uygulamasından çok sosyal medya platformu olarak anılmaya başlayan WhatsApp, Kanallar özelliğini tanıttı.

WhatsAp kanal açma özelliği herkese açıldı - Dünya genelinde en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, teknoloji gündeminden düşmemeye devam ediyor. Yaptığı yenilikler ile bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlası olduğunu gözler önüne seren ve X, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformları ile sıkı bir rekabetin içerisine düşen WhatsApp, son olarak ‘Kanallar’ özelliği ile dikkatleri üzerine çekti.

Meta bünyesinde hizmet veren WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda test ettiği ve bir süre önce de Türkiye ve diğer dünya ülkelerinde erişime açmış olduğu ‘Kanallar’ özelliği ile kullanıcılarını şaşırttı. Instagram’ın Kanallar özelliğine benzer bir mantıkta çalışan WhatsApp Kanallar özelliğinin ne işe yaradığı, nasıl oluşturulabileceği merak konusu oldu.

WHATSAPP KANALLAR ÖZELLİĞİ NEDİR?

Kısa bir süre önce Türkiye’de erişime açılmış olan Kanallar özelliği, WhatsApp kullanıcılarının duyuru ve haber paylaşmalarını sağlıyor. WhatsApp kullanıcıları ilgi alanların göre kanallara katılım sağlayabiliyor ve güncel gelişmeleri an be an yakından takip edebiliyorlar. Kanallarda yapılan paylaşımlara şimdilik yalnızca emoji ile karşılık verilebiliyor ancak platform yönetiminden alınan bilgiye göre yakın zaman içerisinde kanal paylaşımlarına yorum da bırakılabilecek.

WHATSAPP’TA NASIL KANAL OLUŞTURULUR?

WhatsApp’ta kanal açmak isteyen kullanıcıların, uygulamanın açılan ekranında yer alan ‘Güncellemeler’ sayfasına tıklayarak ‘Kanallar’ kategorisine giriş yapmaları ve “+” butonuna dokunarak kanal bilgilerini girmeleri yeterlidir. “Kanal oluştur” ibaresine onay verilmesi durumunda ilgili kanal aktif olarak kullanılabilir hale gelecektir. WhatsApp Kanallar özelliğinin şu an için yalnızca ‘herkese açık’ statüsünde kullanılabilmesine izin veriyor.

Sizler de WhatsApp’ın Kanallar özelliği aracılığı ile Uşak ile ilgili son dakika gelişmeleri hakkında anlık olarak bilgi sahibi olmak isterseniz www.usakhaber.com Whatsapp Kanalı’nı linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

UŞAK HABER WHATSAPP KANALINI TAKİP EDİN

KAYNAK: UŞAK HABER