WhatsApp güvenliği arttırdı! Bu ayarı hemen yapın: Artık e-posta ile…

WhatsApp güvenliği arttırdı! Bu ayarı hemen yapın: Artık e-posta ile…
GİRİŞ

Meta’nın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının hesap güvenliğini artırmak için yeni bir özellik sunuyor. İşte yeni doğrulamanın yapılışı.

Whatsapp yeni doğrulama özelliğini duyurdu. Artık e-posta ile hesaplar daha da güvenli hale gelecek.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, hesaplarını e-posta adresleriyle bağlayarak, olası siber saldırılara karşı koruyabilecekler. Peki, bu özellik nasıl çalışıyor ve nasıl etkinleştiriliyor? İşte haberimizin detayları!

E-POSTA DOĞRULAMA NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİ?

E-posta doğrulama, WhatsApp hesabınızı e-posta adresinizle ilişkilendirmenizi sağlayan bir güvenlik önlemidir. Bu sayede, hesabınıza başka bir cihazdan veya uygulamadan giriş yapmak istediğinizde, e-posta adresinize bir doğrulama kodu gönderilir ve bu kodu girmeniz istenir. Böylece, hesabınıza yetkisiz erişim girişimlerini engelleyebilirsiniz.

E-posta doğrulama, son zamanlarda artan siber tehditler ve gizlilik ihlalleri karşısında, kullanıcıların hassas bilgilerini korumak için önemli bir adımdır. WhatsApp, bu özellikle kullanıcılarının gizlilik ve güvenlik konusundaki endişelerini gidermeyi ve platforma olan güveni artırmayı hedefliyor. Ayrıca, e-posta doğrulama, WhatsApp’ın yakında sunacağı yapay zekâ sohbet botu için de bir hazırlık niteliği taşıyor.

E-POSTA DOĞRULAMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp’ın e-posta doğrulama özelliği, şu anda beta kullanıcılarına sunuluyor ve kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. E-posta doğrulama işlemini yapmak için şu adımları izlemeniz ve yapmanız yeterli olacaktır:

WhatsApp uygulamasını açın ve “Ayarlar” menüsüne girin.

“Hesap” seçeneğine dokunun ve ardından “E-posta adresi” seçeneğini seçin.

Boş alana e-posta adresinizi yazın ve “Gönder” butonuna basın.

E-posta adresinize gelen doğrulama kodunu alın ve uygulamaya girin.

Doğrulama işlemini tamamladığınızda, e-posta adresiniz hesabınızla bağlanmış olacak. E-posta doğrulama işlemini yaptıktan sonra, hem hesabınız hem de mesajlarınız daha güvende olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER