WhatsApp kullanıyorsanız buna dikkat! Mesajları düzenleme özelliği geliyor!

WhatsApp kullanıyorsanız buna dikkat! Mesajları düzenleme özelliği geliyor!
GİRİŞ

WhatsApp kullanan herkes için yeni bir özellik duyuruldu. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan özellik ile mesajlar artık düzenlenebilecek. Söz konusu özellik tüm kullanıcılara sunuldu!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, uzun süredir beklenen mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalışmaları gündeme getirmişti. Kısa süre önce beta sürümler ile ortaya çıkan yeni özellik tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.

Meta bünyesinde Facebook ve Instagram ile birlikte faaliyet gösteren WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini tüm kullanıcıları için aktif etti. Sadece web sürümünde değil, artık İOS ve Android kullanıcıları tarafından WhatsApp’ta mesajlar düzenlenebilecek.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME ÖZELLİĞİ DUYURULDU!

WhatsApp tarafından bir süredir üzerinde çalışılan mesaj düzenleme özelliği tüm kullanıcılara sunulmaya başladı. Bu kapsamda yeni özellik ile düzenlenen mesajlar bildirimle karşı tarafa gönderilecek. Düzenlenen mesajlar için ‘’düzenlendi’’ ibaresi ile bildirim karşıdaki WhatsApp kullanıcılarına iletilecek. Bu sayede orijinal mesajın o şekilde olmadığı anlaşılacak.

Düzenleme özelliği kullanılarak değiştirilen mesajlar için karşı taraftaki kullanıcılara bildirim gönderilecek. Bu sayede düzenlenen mesajlar hakkında diğer kullanıcıların da bilgi sahibi olması sağlanacak. Ancak ilk başta gönderilen mesajlar görüntülenemeyecek. Uzun süredir beklenen WhatsApp’ın bu yeni özelliği birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılandı. Kısa süre önce WhatsApp tarafından benzer birçok farklı yeni özellik de kullanıcılara sunulmaya başlamıştır. WhatsApp’ta mesaj düzenleme özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların WhatsApp’ın en son sürümünü yüklemeleri ve mevcut uygulamalarını güncellemeleri gerekmektedir.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği basit birkaç adımda kullanılabilmektedir. Bunun için ilk olarak düzenlemek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutmanız yeterlidir. Ardından açılan menüde yer alan ‘’düzenle’’ seçeneğine tıklanır. Düzenleme onaylandıktan sonra gönderdiğiniz mesajı düzenleyerek yeni mesajınızı yazabilirsiniz.

WhatsApp tarafından duyurulan yeni özellik tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Düzenleme sonrasında mesajın eski halini görmek ise mümkün olmayacak. Kullanıcıların bu özelliği kullanarak mesajlarında düzenleme yapmaları ve WhatsApp’ı daha işlevsel şekilde kullanmaları sağlanacak. WhatsApp’ın son sürüme güncellenerek bu özelliğin aktif şekilde kullanılması mümkün hale gelecek.

KAYNAK: UŞAK HABER