WhatsApp kullanıyorsanız dikkat! Yeni özellik geliyor! Telefon numarası artık kullanılmayacak!

WhatsApp kullanıyorsanız dikkat! Yeni özellik geliyor! Telefon numarası artık kullanılmayacak!
GİRİŞ

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp, kullanıcılarını şaşırtan yeni bir özelliği devreye almaya hazırlanıyor. Telefon numaraları artık tarih oluyor…

Meta bünyesinde faaliyet ve Facebook ile Instagram ile aynı çatı altında yer alan WhatsApp, kullanıcılarını şaşırtan bir özelliğini daha duyurdu. WhatsApp’ın son dönemde kullanıcı gizliliği ve güvenliği konusunda attığı adımlar dikkat çekiyor. Bu kapsamda kullanıcı adı özelliği ile telefon numaralarının kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

WhatsApp tarafından duyurulan yeni özellik ile kullanıcıların gizliliğinin ve güvenliliğinin artırılması hedefleniyor. WhatsApp tüm hesaplar için bir kullanıcı adı belirlenmesini sağlayacak. Bu yeni özellik ile telefon numaralarının tarih olması bekleniyor.

WHATSAPP İÇİN TELEFON NUMARASI GEREKMEYECEK!

Dünyada ve Türkiye’de de oldukça yaygın şekilde kullanılan WhatsApp, popüler mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda yapılan yeni geliştirmeler ise bu kapsamda dikkat çekiyor.

Ortaya atılan iddialara göre WhatsApp tarafından kullanıcı adı özelliği üzerinde çalışma başlatıldığı ifade ediliyor. Yeni özellik ile kullanıcılar, hesapları için tıpkı sosyal medya hesaplarında olduğu gibi bir kullanıcı adı belirleyerek bu ad ile diğer kullanıcılarla iletişime geçebilecek. Bu özellik ile telefon numaralarının da ortadan kaldırılması hedefleniyor.

WHATSAPP KULLANICILARININ GÜVENLİĞİ ARTACAK!

Kullanıcı adı özelliğinin WhatsApp tarafından hayata geçirilmesi halinde WhatsApp kullanıcılarının gizliliği ve güvenliği de artırılmış olacak. Bu sayede telefon numarasını paylaşmak zorunda kalmadan da WhatsApp kullanılabilecek. Kendi belirleyecekleri bir kullanıcı adı ile uygulamanın kullanılmasına imkan verilecek.

Son yıllarda kişisel verilerin güvenliğine dair sorunların ortaya çıkmasının ardından WhatsApp tarafından kullanıcı güvenliği ve gizliliği açısından yeni geliştirmeler yapılmaya devam ediyor. Kullanıcı adı özelliği ayrıca kurumsal – işletme hesaplarının daha profesyonel olmasını da sağlayacak.

TELEGRAM’A RAKİP OLACAK!

WABetaInfo’da yer alan iddialara göre WhatsApp’ın söz konusu yeni özelliğinin henüz geliştirme aşamasında olduğu aktarılıyor. WhatsApp Ayarlar kısmındaki Profil sekmesinden yeni özellik devreye girdiğinde kullanılabilecek. WhatsApp’ın en büyük rakibi Telegram’da ise bu özellik hali hazırda kullanılabiliyor. İki uygulama arasındaki rekabeti de artırması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER