WhatsApp sohbet kilitleme özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp sohbet kilitleme özelliği nasıl kullanılır?
GİRİŞ

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp sohbet kilitleme özelliğini duyurdu. Peki, WhatsApp sohbet kilitleme özelliği nasıl kullanılır?

Meta bünyesinde faaliyet gösteren ve dünya genelinde en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, son dönemde birçok yeni özelliği ile kullanıcılarına avantajlı seçenekler sunuyor.

Uygulamanın daha işlevsel hale gelmesini sağlayan yeni özellikler arasında WhatsApp’ta sohbet kilitleme özelliği öne çıkıyor. Uzun süredir WhatsApp kullanıcıları tarafından beklenen bu özelliğin devreye girmesiyle güvenlik iyice artırılıyor. Uygulamada kayıtlı mesajları için WhatsApp kullanıcılarının şifre veya yüz tanıma – parmak izi gibi yöntemler ile bu mesajlarını korumaları sağlanacak.

whatshapp-1.jpg

WHATSAPP SOHBET KİLİTLEME ÖZELLİĞİNİ DUYURDU!

Son dönemde kullanıcı güvenliği ve gizliliği konusunda önemli adımlar atan WhatsApp, sohbet kilitleme özelliği ile dikkat çekti. Hali hazırda WhatsApp tarafından kullanıcılarına şifreleme özelliği sunuluyordu. Ancak bu yöntem uygulamaya komple şifre konulmasına neden olmaktaydı. Kullanıcılar uygulamaya her girişte şifre girilmez zorunda kalıyordu.

Sohbet kilitleme özelliği ise WhatsApp’ı tamamen kilitlemek zorunda kalmadan sadece belirli sohbetleri kitleme imkanı sağlıyor. Bu sayede belirli sohbetlerin gizlenmesi için şifreleme yapılabiliyor. Uygulamaya girdikten sonra sadece kilitli sohbete giriş yaparken şifre isteniyor.

whatshapp-2.jpg

WHATSAPP SOHBET KİLİTLEME ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Android ve İphone cihazlar için aktif edilen WhatsApp’ın yeni özelliği ile sohbetler artık daha güvenli hale gelecek. Sohbet kilidini aktif hale getirmek için kısaca şu adımların izlenmesi gerekiyor:

  • WhatsApp uygulamasına giriş yapılır.
  • Sohbet Bilgisi’ne tıklanır.
  • Sohbet kilidi bölümüne girilir.
  • Parmak izi ya da Face ID ile kilitleme seçeneklerinden uygun olan seçilir.

WhatsApp sohbet kilidi etkinleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından kilitli sohbette içerik ve mesajı gönderen kişi bilgisi gizlenmektedir. WhatsApp kilidi bağlı diğer cihazları kapsamadığı için eğer pc’de WhatsApp açıksa bu durumda mesajlar buradan görüntülenebilir. WhatsApp tarafından duyurulan bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların belirli sohbetleri çok daha güvenli hale getirmesi ve şifre koymaları sağlanıyor. WhatsApp tarafından güvenlikle ilgili daha birçok farklı yeni özelliğin de devreye sokulması bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER