WhatsApp yeni mesaj taşıma özelliğini duyurdu

WhatsApp yeni mesaj taşıma özelliğini duyurdu
GİRİŞ

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulama WhatsApp yeni bir güncelleme hazırlığında. WhatsApp yeni mesaj taşıma özelliğini önümüzdeki günlerde kullanıma açacak. Peki, WhatsApp mesaj taşıma nedir?

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni güncellemeler yapmaya devam ediyor. Sürekli geliştirilen ve kullanıcı dostu hale bürünen uygulamada önemli yenilikler gündeme geldi. WhatsApp ekibinden yapılan açıklamada uygulamaya mesaj taşıma özelliğinin geleceği açıklandı.

WhatsApp kullanıcıları mevcut telefondan başka bir telefona mesaj taşımak istediğinde sadece tek bir yöntem kullanmak durumundaydı. Bu da tüm sohbetleri Google Drive veya iCloud’a yedekleyip yeni cihaza indirmekti. Bu çoğu kullanıcı için çok uğraştırıcı bir süreç olduğu için WhatsApp ekibi bu soruna el attı.

2023/06/16/whatsapp-1.jpg

QR KOD İLE MESAJ TAŞIMA İMKANI

WhatsApp’a yeni gelmesi beklenen özellik mesajları daha kolay bir şekilde taşımaya olanak tanıyacak. WhatsApp’ın bağlı olduğu çatı şirket Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada yeni özelliğin detaylarını paylaştı. WhatsApp duyuru kanalından yapılan paylaşımda uygulamaya yeni bir mesaj taşıma özelliği geleceği belirtildi.

QR tabanlı olacağı açıklanan WhatsApp mesaj taşıma özelliği bulut depolama sistemini kullanma ihtiyacını ortadan kaldıracak. WhatsApp’ın sahibi Zuckerberg, bu özelliğin aynı işletim sistemini kullanan cihazlar arasında QR kod okutarak çalışacağını söyledi. Yani Android cihazdan sadece Androide, iOS cihazdan sadece iOS cihaza aktarım yapılabilecek.

2023/06/23/whatshapp-1.jpg

WHATSAPP SOHBETLERİ AKTARMA ÖZELLİĞİ

WhatsApp’a gelmesi beklenen yeni mesaj taşıma özelliğinin bulut tabanlı depolamaya göre çok daha kullanışlı olacağı belirtiliyor. Bulut tabanlı sistemlerde 5 GB veri aktarımı olanaklıyken WhatsApp mesaj taşıma özelliği sınırsız olacak. WhatsApp uygulamasını ikinci telefona yükleyip aynı tel numarası ile kayıt olduktan sonra “Sohbetleri Aktarma” seçeneği üzerinden mesajla taşınabilecek.