WhatsApp'ın yeni özelliği erişime açıldı: Bilinmeyen numaraları engelleyebileceksiniz

WhatsApp'ın yeni özelliği erişime açıldı: Bilinmeyen numaraları engelleyebileceksiniz
GİRİŞ

Yeni uygulaması ile Twitter’ı adeta köşeye sıkıştıran Meta, WhatsApp için erişime açmış olduğu yeni özelliği tanıttı. İşte WhatsApp’tan spam arama almanızı engelleyecek olan yeni özelliğe ilişkin ayrıntılar…

Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamalarının sahibi olan Meta şirketi, geçtiğimiz günlerde Twitter’a da rakip oldu. “Threads” isimli yeni uygulamada bir günde 30 milyon kullanıcıya ulaşarak teknoloji gündemine damgasını vuran Meta, diğer uygulamalarında da kullanıcı deneyimini artırabilmek amacı ile çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Özellikle dünya genelinde milyarlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp uygulamasında birçok yeniliğe imza atarak adından söz ettiren firma, yeni bir özelliğin daha erişime açılmış olduğunu bildirdi.

Her ay WhatsApp güncellemeleri ile gündeme gelen Meta, bu ay da yeni bir özellik ile daha dikkatleri üzerine çekti. Bilinmeyen numaralardan gelen spam aramalardan rahatsızlık duyan WhatsApp kullanıcıları için yeni bir özellik geliştirdiğini açıklayan firma, söz konusu özelliğe ilişkin ayrıntıları paylaştı. Peki, WhatsApp’ta spam aramalar nasıl engellenir? İşte ayrıntılar…

2023/06/23/whatshapp-1.jpg

“BİLİNMEYEN KULLANICILARI SESSİZE AL” ÖZELLİĞİ DEVREDE!

Dünya genelinde 2 milyarı aşkın kişi tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp uygulaması, yeni bir özellik ile gündeme geldi. Meta’dan gelen açıklamaya göre WhatsApp kullanıcıları bundan sonra kötü niyetli kişilerden arama almayacak. “Bilinmeyen kullanıcıları sessize al” özelliği sayesinde spam aramaların engellenebileceğini belirten WhatsApp yönetimi, bu sayede kullanıcılarının daha rahat bir uygulama deneyimi yaşayacaklarını ifade etti.

2023/06/23/whatshapp-3.jpg

WHATSAPP BİLİNMEYEN KULLANICILARI SESSİZE AL ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Bilinmeyen numaralardan çağrı almamak için öncelikle WhatsApp uygulamasını açın ve açılan ekranın sağ üst köşesinde yer alan 3 noktaya dokunun. Sonrasında ise sırası ile Ayarlar- Gizlilik Ayarları- Aramalar- Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al sekmelerini takip edin. Butonu aktif etmeniz ile birlikte bilinmeyen numaralardan arama almanın önüne geçmiş olacaksınız.

KAYNAK: UŞAK HABER