WhatsApp'ta mesajlara üst düzey koruma! Gizli kodu bilmeyen giremeyecek…

WhatsApp'ta mesajlara üst düzey koruma! Gizli kodu bilmeyen giremeyecek…
GİRİŞ

Dünyaca ünlü iletişim uygulaması WhatsApp, yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Platform son olarak yeni bir güvenlik önlemi üzerinde çalışmaya başladı.

WhatsApp, sohbetlerinizi daha da güvenli hale getirecek yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik sayesinde, kilitli sohbetlerinize sadece sizin belirleyeceğiniz gizli kodlarla erişebileceksiniz.

Herkesi heyecanlandıran bu özelliğin nasıl çalıştığını ve ne zaman kullanıma sunulacağı ile alakalı bilgileri haberimizde sizler için derledik.

Gizli kod nedir ve nasıl kullanılır?

Gizli kod, WhatsApp’ın sohbet kilidi özelliğine eklediği yeni bir güvenlik katmanıdır. Bu özellik, istediğiniz sohbetleri kilitledikten sonra, onlara sadece sizin oluşturacağınız gizli kodlarla ulaşmanızı sağlar. Gizli kodlar, telefonunuzun kendi şifresinden bağımsız olarak çalışır. Yani hem telefonunuzun şifresini hem de gizli kodu girmeniz gerekir. Böylece sohbetlerinizi daha da koruyabilirsiniz.

Gizli kod oluşturmak için, sohbet kilidi özelliğini açtığınız sohbetin üzerine basılı tutun ve gizli kod ekle seçeneğine dokunun. Karşınıza çıkan ekranda, istediğiniz gizli kodu girin. Gizli kodunuzda harfler, sayılar ve hatta emojiler kullanabilirsiniz.

Gizli kod eklediğiniz sohbetlere erişmek için, arama çubuğuna gizli kodunuzu yazmanız yeterli olacaktır. Gizli kodunuzu arattığınızda, sohbet kilidi özelliğini açmak için Face ID, parola, parmak izi gibi yöntemleri kullanmanız gerekecektir. Bu şekilde, sohbetlerinize iki adımlı bir güvenlik sağlamış olursunuz.

Gizli kod özelliği ne zaman kullanıma sunulacak?

WhatsApp, gizli kod özelliğini bugün itibariyle kademeli olarak kullanıma sunmaya başladığını duyurdu. Ancak bu özellik, henüz tüm kullanıcılara ulaşmış değil. WhatsApp, birkaç ay içinde gizli kod özelliğinin tüm dünyada kullanılabilir olacağını söylüyor.

WhatsApp, gizli kod özelliği ile sohbetlerinizi daha da güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER