WhatsApp’ta tek seferlik fotoğraf nasıl kaydedilir? 3 basit yöntem

WhatsApp’ta tek seferlik fotoğraf nasıl kaydedilir? 3 basit yöntem
GİRİŞ

WhatsApp’ta tek seferlik gönderilen ve bir süre sonra kaybolan fotoğrafları bu yöntemlerle kaydedebilirsiniz.

WhatsApp, Ağustos 2021’de yeni bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, karşı tarafa tek seferlik fotoğraf gönderebiliyor.

Bu fotoğraflar, sadece bir kez görüntülenebiliyor ve galeride saklanmıyor. Ayrıca WhatsApp, bu fotoğrafların ekran görüntüsü alınmasını engelliyor. Peki, bu fotoğrafları kaydetmenin bir yolu var mı?

APK YAZILIMLARINDAN UZAK DURUN

WhatsApp, tek seferlik fotoğrafların ekran görüntüsü alınmasını önlemek için bir güvenlik önlemi uyguluyor. Bu nedenle, bu engeli kaldırmak için bazı APK yazılımları sunan sitelerden uzak durun. Bu yazılımlar, kişisel bilgilerinizi tehlikeye atabilir ya da cihazınıza zarar verebilir.

EMÜLATÖR, EKRAN YANSITMA VEYA BAŞKA BİR CİHAZ KULLANIN

Tek seferlik fotoğrafları kaydetmenin üç farklı yolu var. Bunlardan ilki, bilgisayarınıza bir emülatör kurmak. Emülatör, Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırmanızı sağlayan bir programdır. Emülatörü kurduktan sonra, WhatsApp’ı indirin ve hesabınıza giriş yapın. Sonra, istediğiniz tek seferlik fotoğrafı açın ve bilgisayarınızın ekran görüntüsü tuşuna basın.

İkinci yol, ekran yansıtma yapmak. Bu yöntem için, evinizde bir akıllı televizyon olması gerekiyor. Telefonunuzun ekranını televizyona yansıtın. Sonra, WhatsApp’tan istediğiniz tek seferlik fotoğrafı açın ve televizyonunuzun ekran kaydetme veya ekran görüntüsü alma özelliğini kullanın.

Üçüncü yol, başka bir cihaz ile ekranın fotoğrafını çekmek. Bu yöntem için, WhatsApp’ı bir tablette veya başka bir telefonda açın. WhatsApp Web’i değil, uygulamayı kullanın. Çünkü WhatsApp Web, tek seferlik fotoğrafları açmanıza izin vermiyor. Başka bir cihazda WhatsApp’ı açtıktan sonra, istediğiniz tek seferlik fotoğrafı açın ve telefonunuzla ekranın fotoğrafını çekin. Bu tam bir ekran görüntüsü olmayabilir ama fotoğrafı kaydetmenizi sağlar.

KAYNAK: UŞAK HABER