WhatsApp'ta yedeklenmeyen mesajları geri getirmek mümkün mü?

WhatsApp'ta yedeklenmeyen mesajları geri getirmek mümkün mü?
GİRİŞ

WhatsApp kullanan milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yedeklenmeyen mesajlar geri getirilebilir mi? İşte yanıtı…

Türkiye’de ve dünyada çok sayıda kullanıcıya sahip olan WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak tercih ediliyor. Meta bünyesinde Facebook ve Instagram gibi popüler diğer platformlar ile aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için yeni güncellemelerini de hayata geçiriyor.

Ülkemizde de bir hayli yaygın olan WhatsApp’ın Android kullanıcıları için yedeklenmeyen mesajları geri getirme konusunda sunduğu olanaklar ise merak ediliyor. WhatsApp’ta yedeklenmeyen mesajların geri getirilip getirilmeyeceği sorusu birçok kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor.

WHATSAPP’TA YEDEKLENMEYEN MESAJLAR GERİ GETİRİLEBİLİR Mİ?

WhatsApp kullanıcılarının büyük çoğunluğu uygulama içindeki yedekleme özelliğini kapatmaktadır. Özelikle farklı bir cihaza geçiş yapıldığında WhatsApp’taki bu yedeklenmeyen mesajların geri getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.

Android kullanıcılarının da yoğun olduğu ülkemizde bu işletim sistemi için yedeklenmeyen mesajların nasıl geri getirileceği ise merak ediliyor. Android kullanıcıları için yedeklenmeyen WhatsApp mesajlarının geri getirilmesi basit birkaç adımın takip edilmesiyle mümkündür.

YEDEKLENMEYEN WHATSAPP MESAJLARI NASIL GERİ GETİRİLİR?

WhatsApp’ta yedeklenmeyen mesajlarını geri getirmek isteyen Android kullanıcılarının basit birkaç adımı takip ederek bu işlemlerini yapmaları mümkündür. Android kullanıcılarının mesaj bilgileri hem bulut hem de yerel dosyalara kaydediliyor. Bu sayede de yedekleme özelliği kapalı olsa bile silinen mesajlar kurtarılabiliyor.

Yedekleme özelliğini kapatan kullanıcıların kısaca şu adımları takip ederek eski mesajlarını geri getirmeleri mümkündür:

  • Cihazdaki dosya yöneticisi konumuna girilir.
  • Açılan ekranda ‘’WhatsApp’’ klasörü seçilir.
  • WhatsApp klasöründe yer alan ‘’msgstore.crypt12 dosya ismi ‘’mgsstor_BACKUP.dp.cryp12’’ olarak değiştirilir.
  • Dosya ismini değiştirdikten sonra Google Drive uygulamasına girilir.
  • Sağ üst kısımda yer alan 3 nokta butonu ile açılan ekrandan WhatsApp yedekleri temizlenir.
  • Google Drive, cihazınızda yer alan yedekleri sisteme olarak bu işlem ile ekler.
  • Yedek yükleme işlemi sonrasında WhatsApp uygulaması cihazdan kaldırılacak yeniden yüklenir.
  • İşlem sonrasında mesajlar yeniden geri getirilir.

KAYNAK: UŞAK HABER