WhatsApp'tan dikkat çeken özellik: Artık sizi arayamayacaklar!

WhatsApp'tan dikkat çeken özellik: Artık sizi arayamayacaklar!
GİRİŞ

Popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikleri ile dikkat çekti. Meta bünyesinde hizmet veren platform, yeni özelliklerini tek tek tanıttı. İşte ayrıntılar…

Sosyal medya platformları kullanıcı sayılarını artırmaya devam ederlerken son dönemlerde yeni özellikleri ile milyarlarca kişinin dikkatini çekmeyi başaran uygulamalardan biri de WhatsApp oldu. Yaklaşık olarak son 1 yıldır nerede ise her ay birden fazla yeni özelliği ile gündeme gelen mesajlaşma uygulaması, haziran ayını da boş geçmedi.

Instagram ve Facebook gibi popüler sosyal medya uygulamalarının da sahibi olan Meta firmasının bünyesinde hizmet veren WhatsApp, resmi internet sitesi üzerinden yeni bir duyuru yayınladı. Platformun yeni özelliklerine yer verilmiş olan duyuruda, bu kez de gizliliğe odaklandığı görüldü.

whatshapp-1.jpg

SESSİZE ALABİLECEKSİNİZ!

Dünya genelinde 2 milyarı aşkın kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı bilinen WhatsApp uygulaması yeni özellikleri ile gündeme geldi. Platform yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre “Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Al” özelliği erişime açıldı. Yeni özelliğe göre WhatsApp kullanıcısına rehberinde kayıtlı olmayan bir numaradan arama geldiğinde çağrı ana ekrana düşmeyecek. Ancak uygulamaya giriş yapıldığında “Aramalar” bölümünden son çağrılar görüntülenebilecek. Arzu edilmesi durumunda bu özellik devre dışı da bırakılabilecek.

whatshapp-3.jpg

GİZLİLİK KONTROLÜ ÖZELLİĞİ DEVREDE!

WhatsApp kullanıcılarının rehberlerinde kayıtlı olmayan bir numaradan çağrı almalarını engelleyebileceklerini ifade eden platform yönetimi ayrıca Gizlilik Kontrolü özelliğini de erişime açtı. Uygulamanın “Gizlilik” seçeneğinin altında bulunan Gizlilik Kontrolü özelliği aktif edildiğinde kişisel bilgiler, sohbet gizlilikleri, kimler ile sohbet edilebileceği, hesap güvenliği gibi seçenekler yönetilebilecek.

Gizlilik Kontrolü özelliğinin aktif olabilmesi için ekranda yer alan “Kontrolü başlat” seçeneğine dokunulması gerekecek. Bu yeni özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları kişisel verilerinin güvenliğini daha geniş bir yelpazede yönetebilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER