WhatsApp’tan yeni özellik! Tek telefonda birden fazla WhatsApp hesabı açılabilecek

WhatsApp’tan yeni özellik! Tek telefonda birden fazla WhatsApp hesabı açılabilecek
GİRİŞ

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özelliğini duyurdu. Aynı telefonda birden fazla WhatsApp hesabı açılabilecek. Çoklu hesap desteği özelliğini duyurdu!

Meta bünyesinde Instagram ve Facebook ile beraber faaliyet gösteren WhatsApp, dünya genelinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Çoklu hesap açma özelliğini duyuran WhatsApp, tek bir cihazda birden fazla WhatsApp hesabı açılmasını destekleyeceğini duyurdu.

Son dönemde sürekli yeni geliştirmeler ve güncellemeler yapan WhatsApp, birçok kullanıcının uzun süredir beklediği bir özelliği nihayet devreye soktu. Uygulamanın 2.23.13.5 kodlu Android beta sürümünde tespit edilen geliştirme aşamasındaki özellik sayesinde bir cihazda birden çok WhatsApp hesabı açılabilecek.

whatsapp-3.jpg

WHATSAPP’TA BİRDEN FAZLA HESAP AÇILABİLECEK!

Akıllı telefonların yaygınlaşmasının ardından WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamaları da yaygınlaştı. Birçok akıllı telefon modeli ise çift SIM kartı desteğine de sahip. Bu sayede aynı anda tek bir cihazda iki farklı numarasının kullanılması sağlanıyor.

WhatsApp ise aynı cihazda iki farklı WhatsApp hesabının aktif edilmesine izin vermiyordu. Bu önemli eksikliği gideren WhatsApp, tek bir cihazdan kullanıcılarının birden fazla hesap açmalarını destekleyecek. Birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi kullanıcıların hesaplar arasında geçiş yapması da yeni özellik sayesinde mümkün hale gelecek.

whatsapp-1.jpg

MESAJLAR KORUNMAYA DEVAM EDECEK!

WhatsApp uygulamasından tek bir cihazla kullanıcıların istediği telefon numarasındaki WhatsApp hesabına erişim sağlaması mümkün hale gelecek. İstedikleri WhatsApp hesabına ayarlar bölümünden rahatlıkla kullanıcıların geçiş yapmaları sağlanacak. Hesaplar arası geçiş sırasında, hesaplardaki mesajların ise korunmaya devam edeceği aktarıldı.

WABetaInfo tarafından söz konusu yeni özeliğin WhatsApp’ın Business sürümünde olduğu tespit edildi. Ancak her iki sürümde de kullanıcıların bu yeni özellikten yararlanması bekleniyor. Bu sayede özellikle işletme hesabı ve kendi WhatsApp numarasını tek bir cihazdan rahatlıkla yönetebilecekler. WhatsApp tarafından duyurulan yeni özelliğin ne zaman tam anlamıyla kullanılabileceği ise henüz bilinmiyor. Ancak kısa süre içinde WhatsApp’ta bir cihazdan birden fazla hesap açılmasına dair özelliğin kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER