Windows 10 Anniversary nasıl yüklenir?

Windows 10 Anniversary nasıl yüklenir?
GİRİŞ

Hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarların vazgeçilmez işletim sistemi Windows “Anniversary” güncellemesini sundu.

Windows 10 Anniversary nasıl yüklenir sorusu da doğal olarak insanlar arasında sorulmaya başlandı. Windows işletim sisteminin bir yıldönümü güncellemesi olarak sayılabilecek sürümü her bilgisayardan temin edilebilmektedir. Bunun için doğru güncelleme seçeneklerini ve ayarlarını yapmak yeterli olacaktır.

Adım Adım Windows 10 Anniversary Güncelleştirmesi

Anniversary Update olarak da bilinen Windows 10 yıldönümü güncelleştirmesi geçtiğimiz ay başında kullanıcılara sunulmuştu. Fakat bu güncellemede dikkatlerden bir şey kaçmadı. O da Microsoft’un güncelleştirmeyi bölge bölge veriyor olmasıydı. Bu sebeple pek çok bilgisayar hala bu özel güncelleştirmeden faydalanabilmiş değil. Bu sebeple Windows kullanıcıları da bu yeni güncelleştirmeden nasıl faydalanabileceklerine dair araştırmalar yapmaya başladılar.

Aslında Windows 10 Anniversary güncellemesi oldukça kolay olmasına karşın bazen insanların kafaları karışabiliyor. Bazen bilgisayarlar yeni alınmış olabiliyor ya da güncelleştirmede problemler ortaya çıkabiliyor. Bu problemler bölgesel olarak tek tek sunulmasının yanı sıra yazılımsal olarak da ortaya çıkabiliyor. Ancak temelde sorunsuz bir şekilde sunulan bu güncelleme bazı kişilere geç geldiğinden bir sorun varmış gibi algılanabiliyor. Windows 10 yıldönümü güncellemesini yüklemek isteyenler ufak bir iki ayar yaparak bu güncellemeye vakit kaybetmeden ulaşabiliyorlar.

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Kurulumu

Eğer Windows 10 Anniversary güncellemesinden faydalanmak istiyor ve bu sürümle bilgisayarınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız güncellemeyi ilk etapta manuel olarak indirmek gerektiğini belirtmek önemli olacaktır. İndirme işlemine başlayacak ve bir süre sonra tamamlanacaktır. Sonrasında karşınıza Windows Güncelleme Aracı çıkacaktır. Bu ara. Bilgisayarın uyumluluğunu test etmek üzere çalışacaktır. Uyumluluk tamamlandıktan sonra indirim başlayacaktır.

Windows 10 Anniversary indirme işleminin tamamlandığını gördüğünüzde bilgisayarını yeniden başlatmalı yani restart yapmalısınız. Güncellemenin aktif hale gelmesi için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekmektedir. Windows 10 Anniversary güncelleme yaparken dikkat edilmesi gereken nokta yükleme esnasında elektrik gücünün kaybedilmemesidir. Yani eğer bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız mutlaka adaptörün prize takıldığından emin olmalısınız. Bu sayede Windows 10 Anniversary yıldönümü güncellemesini sorunsuz bir şekilde indirim yeni sistemle bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER