Windows 10 USB'den nasıl kurulur?

Windows 10 USB'den nasıl kurulur?
GİRİŞ

Güncelliğini yitirmiş olan ve arka planda oldukça uzun zamandır kullanılmasında kaynaklı yıpranan bilgisayarlar için USB bellekten Windows 10 yükleme hakkında nelerin yapılması gerektiği aktarılacaktır.

En sağlıklı çözüm yeniden kurulum olduğu için kişilerin zaman kaybetmeden bunu sağlaması ve kurulumu gerçekleştirmesi son derece mantıklıdır. Tüm her şeyin sağlanması ve adım adım gerçekleşmesi ile kişiler bu kurulumu yapabilir.

İlk olarak güvenilir olan bir internet bağlantısının sağlanması son derece önemlidir. Herhangi bir aksaklık ya da işlemin durmaması adına internet bağlantısı gerekir. Daha sonrasında boş bir DVD ya da flash bellek gereklidir. Kişiler bilgilerin korunması ve gizliliği açısından da aygıtların boş olması tercih edilmelidir. USB ile Windows 10 kurma için belirli aşamalar vardır.

windows-10-usbden-nasil-kurulur-1.jpg

USB Bellek İle Windows 10 Nasıl Kurulur?

En az 8 GB kapasiteye sahip olması gereken sürücüler ile gerekli disklerin elde edilmesinin ardından Windows 10 kurulum USB hazırlığı için diğer adıma geçilir. Hızlı bir program sunmak ve kullanmak adına UEFI kurulumun gerçekleştirilmesi gerekir. UEFI Windows işletim sisteminde BIOS olarak karşınıza çıkar. Bu yazılımda bilgisayarın açılma, kapanma ve uyku moduna geçişlerinde son derece hızlı şekilde çalışmaktadır.

Güncel Windows 10 ISO’su indirilerek rufus yazılımının da indirilmesi gerçekleştirilir. Daha sonra USB bellek bilgisayara takılarak rufus çalıştırılır. Daha sonra ön yükleme seçimi yapılarak tüm ayarlamalar rufus tarafından yapılır. USB bellekten Windows 10 nasıl yüklenir? Konusunda bu adımların en iyi şekilde uygulanmasında fayda vardır. Son adıma gelindiğinde ise başlat tuşuna basılıp Windows 10 ISO dosyası diske yazma işletimi başlatılır.

windows-10-usbden-nasil-kurulur-2.jpg

USB Bellek İçe Windows 10 Yükleme Kolay Mı?

Kişiler tarafından yapılmak ve kurulmak istenen yeni yazılımın belirli aşamalar ve adımlarla yüklendiğini belirtmekte fayda vardır. Bu nedenle kişiler belirtilmekte olan adımları doğru şekilde uygularsa en kısa süre içerisinde sonuç alabileceği gibi yazılımı da kurmuş olur. USB ile Windows 10 nasıl kurulur? Konusunda en baştan en son adımlara kadar tüm aşamalar yerine getirilir. Bu sayede kurulum en doğru şekilde sağlanır.

KAYNAK: UŞAK HABER