Windows 10'da güvenli mod nasıl açılır?

Windows 10'da güvenli mod nasıl açılır?
GİRİŞ

Bilgisayarda oluşmakta olan herhangi bir sorunda ya da güncellenmeden sonra sorunun çözülmesi adına Windows 10 güvenli mod nasıl açılır? Konusunda içeriğimizde doğru şekilde yönlendirmeler yapılacaktır.

İşletim sistemine gelen yeni bir özellik ya da güncelleme sonrasında kişilerin bilgisayarı eskisi kadar iyi ve hızlı şekilde çalışmayabilir. Aynı zamanda bir donanım eklenmesi ile de bilgisayarı eskisi kadar iyi çalışması beklenmez.

Kişilerin bilgisayarında yaşamakta olduğu bu şekilde gerçekleşmekte olan sorunlara karşı önlem alması ve sorunu çözmesi için de bu mod devreye girerek sorunun çözülmesini sağlamaktadır. Özellikle bilgisayarın çok fazla teknik detaylarına hakim olmayan kişiler için zor gibi görünen mod açma aslında oldukça basit ve de pratik şekilde gerçekleşmektedir. Windows güvenli mod hangi tuş? Konusunda kişilerin F8 tuşunu bilmesi ve buna basması da sorunun çözülmesini sağlar.

Windows 10 Güvenli Mod Açma

Kişilerin ilk olarak bilgisayarını açması ve başlat menüsü ile bilgisayarını aktif hale getirmesi gerekmektedir. Shift tuşuna basılı tutularak bilgisayarın yeninden açılması sağlanır. Ekranın kapanması halinde kişiler tuşa basılı tutmayı bırakabilir. Çıkan ekranda sorun giderme bölümü açılarak yeni gelişmiş seçenekler menüsü açılır. Daha sonrasında ise başlangıç ayarları ekranı açılmaktadır.

En altta görünmekte olan yeniden başlat ekranına gelinerek bilgisayarın yeniden başlatılması sağlanır. Başlangıç ayarları ekranı yeniden açılır. bu ekrandaki güvenli mod seçeneği klavyede yer alan F4 ya da 4 seçeneği ile tıklanır. Windows 10 güvenli moda nasıl girilir? Konusunda kişiler tüm adımları eksiksiz ve doğru şekilde aşamalı olarak gerekleştirmelidir. En sonunda ise bilgisayar kendini yeniden başlatıp güvenli moda çalışmaya başlamaktadır.

F8 Tuşu İle Güvenli Mod Açılır Mı?

En çok tercih edilen ve eski zamanlardan beri kullanılmakta olan bir taktik olmasında kaynaklı kişilerin F8 tuşu ile hiçbir şekilde uğraşmadan en pratik yolla güvenli modu açması söz konusudur. Bu nedenle Eindows logosunu görmeden önce bu tuşa basılması halinde kişiler güvenli modu açabilir. Windows 10 güvenli mod nasıl yapılır? Konusunda anlatıldığı üzere adımlar ya da bu şekilde tek bir tuşun denenmesi yeterli olur.

KAYNAK: UŞAK HABER