X’te sesli ve görüntülü arama devrimi başladı! Kullanmanız için sadece…

X’te sesli ve görüntülü arama devrimi başladı! Kullanmanız için sadece…
GİRİŞ

Elon Musk’ın sahibi olduğu X (Twitter), sesli ve görüntülü arama özelliğini tüm kullanıcılarına sundu. Peki bu özellikler nasıl kullanılır? İşte adım adım yapmanız gerekenler.

Eski adı Twitter olan X’in bu yeni özellikleri sayesinde kullanıcılar, telefon numarasına ihtiyaç duymadan platform üzerinden arama yapabilecekler ve görüntülü bir şekilde konuşabilecekler. Peki, bu özellik nasıl etkinleştirilir? İşte adım adım anlatım!

Sesli ve görüntülü arama özelliği herkesin erişimine açıldı! Elon Musk’ın yönetimine geçmesinin ardından birçok yeniliğe imza atan X, sesli ve görüntülü arama özelliği ile kullanıcılarını sevindirdi. Bu özellik ile kullanıcılar, DM kısmından istedikleri kişiyle sesli veya görüntülü olarak iletişim kurabilecek. İşte yapılması gerekenler.

YENİ ÖZELLİKLERİ HERKES KULLANABİLECEK

Bu özellik uzun zamandır bekleniyordu. Bazı iddialara göre, bu özellik sadece Premium abonelerine sunulacaktı. Ancak bugün yapılan duyuru ile birlikte bu iddialar yalanlandı. Yeni özellik sadece ücretli Premium abonelerine değil, herkese açık şekilde geldi.

Şirket, kullanıcılara özelliğin nasıl kullanılacağına dair bildirimler gönderdi. Bu bildirimlerde, kullanıcıların kimlerle sesli ve görüntülü arama yapabileceğini ayarlayabilecekleri belirtildi. Bu sayede platform, istenmeyen aramaların önlenmesi için bir adım attı. Bir yandan yeni özellikler sunan diğer yandan da güvenlik önlemlerini artıran X platformunun bu son güncellemesi kullanıcıları çok memnun etti. Hatta bu özellik Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yaptığı en büyük yenilik olarak gösteriliyor.

X SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ARAMA ÖZELLİĞİNİ NASIL AKTİF EDEBİLİRSİNİZ?

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler çok basit. Aşağıdaki adımları takip ederek bu özelliği aktif edebilirsiniz: Öncelikle uygulamayı açın. Sonra “Ayarlar ve Destek” bölümüne girin. Buradan “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğini seçin. Ardından “Direkt Mesajlar” bölümüne tıklayın. Burada “Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir” seçeneğini aktif hale getirin. En son olarak da kimin sizi arayabileceğini belirleyin. Bunların yanında bu özellik şu an için kademeli olarak dağıtılıyor. Bu yüzden bazı kullanıcılara henüz ulaşmamış olabilir. Özelliği kullanabilmek için biraz sabretmeniz ve uygulamayı güncel tutmanız gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER