Yabancı numaralardan gelen WhatsApp aramaları nasıl engellenir?

Yabancı numaralardan gelen WhatsApp aramaları nasıl engellenir?
GİRİŞ

En çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp, kullanıcılarını ferahlatacak yeni bir özelliğe daha imza attı. Firma, yabancı numaralardan gelen aramaların engellenebileceğini bildirdi.

Günümüz dijital çağında dünyanın bir ucundan diğer bir ucu ile iletişim kurmak oldukça kolaylaştı. İnternetin ve sosyal medyanın gücü ile her an bilgi akışının sağlanması sayesinde milyarlarca kişi birbirlerinden haberdar olurken bu esnada sosyal medya platformlarının birbirleri ile olan yarışı da oldukça kızıştı. Kullanıcı deneyimlerini artırmak ve dolayısı ile de mevcut kullanıcılarını sadık kullanıcı, potansiyel kullanıcılarını ise yeni kullanıcı statüsüne getirmek isteyen sosyal medya şirketleri, son dönemlerde arka arkaya yeni özellikler geliştirmeye başladı.

Instagram, Facebook, Twitter, TikTok gibi sosyal medya uygulamaları dünya genelinde kullanılmaya hatta birçok kişinin ekmek kapısı haline gelmeye devam ederken çevrim için mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcı sayısını rekor seviyelere çıkararak sektöre damgasını vurdu. 2 milyarı aşkın kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı bilinen uygulama bu popülaritesini kaybetmemek amacı ile son dönemlerde arka arkaya yeni özellikler geliştirmeye devam ederken son açıklamayı bilinmeyen numaralardan gelen aramalar üzerine yaptı. Meta bünyesinde hizmet veren uygulama, bundan sonra yabancı numaralardan gelen aramaların kolaylık ile engellenebileceğini belirtti.

2023/06/16/whatsapp-1.jpg

HEM ARAMALARI HEM MESAJLARI ENGELLEYEBİLİRSİNİZ!

Dijital dolandırıcılığın oldukça arttığı şu günlerde WhatsApp aracılığı ile yurt dışı numaraları üzerinden de birtakım dolandırıcılık girişimleri kayda geçmeye başladı. Kullanıcılarının güvenliğini korumak isteyen WhatsApp yönetimi bu duruma karşı bir tedbir aldığını duyurdu. Firmadan gelen açıklamaya göre bundan sonra yurt dışı numaralarından mesaj ve arama gelmemesi sağlanabilecek.

2023/06/16/whatsapp-3.jpg

WHATSAPP SPAM MESAJ VE ARAMALARI ENGELLEME

WhatsApp üzerinden gelen spam mesaj ve aramaları engellemek için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Ayarlar- Hesap- Güvenlik Bildirimleri- “Bu cihazda güncelik bildirimlerini göster”

Yukarıda belirtilmiş olan adımları tamamladıktan sonra Ayarlar menüsüne geri dönün ve “Gizlilik” kategorisine dokunun. Sonrasında ise Profil Fotoğrafı, Hakkımda, Durum ve Gruplar seçeneklerini “Kişilerim” olarak düzenleyin.

KAYNAK: UŞAK HABER