Yerli otomobil Togg'un bu renkleri ve özellikleri dünya devlerine kafa tutuyor

Yerli otomobil Togg'un bu renkleri ve özellikleri dünya devlerine kafa tutuyor
GİRİŞ

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili Togg, tasarımı, teknik özellikleri ve renkleriyle otomobil devlerine adeta kafa tutuyor. İşte Togg renklerinin anlamları ve özelikleri…

Türkiye’de kısa süre önce teslimatına başlanan Togg, ilk yerli elektrikli otomobil olarak büyük bir ilgi gördü. Dünyada elektrikli otomobillere karşı artan ilgi Türkiye’de de kendini beli ediyor. Satış sürecinin başlaması ve yollara çıkmasının ardından Togg’un birçok gizli kalmış özelliği de ortaya çıktı.

6 farklı renk seçeneğine sahip Togg, hem tasarımı hem renkleri hem de teknik detayları ile adeta dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerine kafa tutuyor. C segment elektrikli SUV olan Togg T10X hakkında birçok teknik detay merak konusu oldu.

TOGG TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Şimdilik iki farklı donanım seçeneği ve iki farklı batarya ile satışa sunulan Togg, menzili, donanım özellikleri ve teknolojisiyle beklentileri karşıladı. C segment SUV modeli T10X, arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil seçeneği yer alıyor.

160 kW güce sahip her iki versiyon cazip bir menzil sunuyor. 314 km veya 523 km menzil değerine sahip Togg, güçlü performans özelikleri snuyor. 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD, iki farklı batarya ile geliyor. 52,4 kwH ve 88,5 kWh kapasitye sahip bataryalar öne çıkıyor. 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 80 dolum seçeneği sunuyor.

ÇİFT MOTORLU T10X AWD ÖZEL SERİ GELİYOR!

Çift motorlu versiyonu olan T10X AWD, 29 Ekim’de özel seri ile yola çıkacak. 0’dan 100’e 4.8 saniyede ulaşan bu versiyon, 435 beygir güce sahip olacak. 700 Nm tork ile 100. yıla özel serisiyle dikkat çekiyor.

TOGG RENKELERİ NELER?

6 farklı renk seçeneği ile satışa çıkan Togg, Gemlik, Anadolu, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale adlı renk seçeneklerine sahip. Mavi, kırmızı, siyah, gri, bej ve beyaz renk seçeneklerine sahip seçenekler ile tasarım ve renk konusunda Togg beklentileri ciddi ölçüde karşıladı.

KAYNAK: UŞAK HABER